Tatranský pohár s výborným obsadením. Prídu Košice, SaiPa aj český majster z Třinca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tatranský pohár s výborným obsadením. Prídu Košice, SaiPa aj český majster z Třinca
Tatranský pohár bude veľmi zaujímavé sledovať aj tento rok.
Tatranský pohár bude veľmi zaujímavé sledovať aj tento rok.HK Poprad
Už 76. ročník Tatranského pohára v Poprade sa uskutoční 19. a 20. augusta 2023.

Domáci HK Poprad predstavil tri kvalitné tímy, ktoré prijali pozvánku na podujatie. Štartovať bude slovenský majster HC Košice, český držiteľ titulu HC Oceláři Třinec a takisto popredný fínsky tím SaiPa Lappeenranta.

Kvarteto tímov odohrá spolu štyri zápasy. Víťazi sobotných duelov sa stretnú v boji o prvenstvo, porazení si zmerajú sily v stretnutí o tretiu priečku.

Pre hokejistov z Třinca pôjde už o štvrtú účasť na druhom najstaršom hokejovom turnaji. Premiéru mali hneď počas 2. ročníka, ktorý sa hral ešte pod názvom turnaj o Pohár Palace sanatoria Dr. Szontagha.

Po dlhých rokoch boli účastníkmi v roku 2010. Turnaj sa hral v Košiciach zároveň ako Cassovia Hockey Cup. Oceliarom sa v silnej konkurencii podarilo na 63. ročníku vyhrať trofej. Svoju účasť zopakovali aj počas 69. edície v roku 2016.

SaiPa je pravidelným účastníkom najvyššej fínskej súťaže. Aktuálne pôsobí nepretržite v elitnej lige od sezóny 1996/97. V Lappeenrante je aj výrazná slovenská stopa. Doposiaľ v nej pôsobilo 12 hráčov, z toho dvaja brankári.

Svoje posledné dve fínske sezóny za ňu odohral Tomáš Záborský, ktorý je so ziskom 82 bodov zo 106 zápasov jej najproduktívnejším hokejistom spod Tatier.