Titul s Košicami patrične oslávil. Slovák sa vrátil do Nitry aj kvôli Bučekovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Titul s Košicami patrične oslávil. Slovák sa vrátil do Nitry aj kvôli Bučekovi
Slovák zažil zápasy proti Nitre ako súper, teraz sa do materského klubu vracia.
Slovák zažil zápasy proti Nitre ako súper, teraz sa do materského klubu vracia.TASR
Skúsený hokejista Marek Slovák (34) sa po dvoch sezónach a zisku majstrovského titulu s Košicami vracia do rodnej Nitry, ktorá skladá zaujímavý tím a bude mať vyššie ambície ako v minulej sezóne, keď dlho bojovala o záchranu. V exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy povedal viac nevysoký center.

Marek, ako sa zrodil váš návrat do Nitry?

"V kontakte sme boli prakticky hneď po sezóne. Viac-menej sme riešili iba dĺžku zmluvy. Vyšlo to na dva roky plus opcia. Spokojné sú obe strany. Verím, že to, čo sme si povedali, sa na ľade aj splní."

Lákalo vás viac vrátiť sa domov, ako ostať v Košiciach?

"To sa takto nedá povedať. V Košiciach sa nám s rodinou páčilo, celé prostredie v klube bolo výborné. Nemôžem povedať ani pol zlého slova, bolo tam super, ale doma je doma."

Zavážil aj návrat Samuela Bučeka?

"Keď rokujete o zmluve, tak sa pýtate na zloženie tímu, respektíve na to, ako to plánujú postaviť. O Samovi sme sa bavili, že by sa mal vrátiť. Dúfam, že to bude dobrý tím s odchovancami doplnenými o kvalitných legionárov. Vtedy sa môže niečo uhrať. Dôležitá je partia v kabíne. My domáci sme na to, aby sme ju vytvorili. Verím, že to bude dobré."

Ako ste vnímali fakt, že Nitra sa dlho pohybovala na spodných priečkach tabuľky?

"Sezóna je dlhá a každé mužstvo si prejde krízou. Nás v Košiciach to zastihlo na začiatku, Nitru skôr v strede a ku koncu, čo je vždy horšie. Prakticky celá liga bola vyrovnaná do posledného kola. Nevedelo sa, kto bude prvý, kto pôjde do šestky a kto vypadne. Základná časť bola náročná, ani v jednom zápase nebol favorit. Hralo sa do posledného kola, čo je super."

Ciele Nitry budú vyššie ako predkolo z minulého ročníka?

"Samozrejme. Každý tím chce hrať čo najvyššie, tak aj skladajú tímy. Nitra nie je výnimka. Chceme prilákať ľudí na štadión, hrať dobrý hokej a to ďalšie bude už len bonus."

Ako sa vám hralo v Nitre ako súperovi?

"Už to je v pohode. Som starší hráč, nevnímam to tak. Základná časť bola úplne v pohode, play-off trochu iné, tam sa išlo na doraz. Užíval som si to. Videla ma rodina."

Ako dopadli majstrovské oslavy s Košicami?

"Po dlhom košickom čakaní na titul sme si to patrične aj užili. Prešli sme si takou sezónou, že na začiatku sme boli na chvoste, nehrali sme vo svojej hale, nakoniec sa to vyvŕbilo a vyhrali sme základnú časť. V play-off sme dominovali, takže si to ľudia v Košiciach zaslúžili. Hlavne tí, ktorí sa pohybujú okolo hokeja a dávajú do toho peniaze."