TOP 10 zahraničných posíl klubov Tipos Extraligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 zahraničných posíl klubov Tipos Extraligy

Berger sa po roku v Nemecku vracia na Slovensko.
Berger sa po roku v Nemecku vracia na Slovensko.Profimedia
Napriek tomu, že dlho vládla neistota, ako to bude s najvyššou slovenskou hokejovou súťažou, tak žiadny klub nezaháľal a snažil sa čo najlepšie posilniť svoj tím. Výsledkom sú už teraz mnohé kvalitné príchody. Flashscore Správy vybrali zatiaľ desať najväčších zahraničných mien.

Chase Berger

Americký center je na Slovensku známy z pôsobenia v Banskej Bystrici, kde počas 55 zápasov sezóny 2021/22 strelil 24 gólov a pridal 26 asistencií. Minulý ročník odohral za Bietigheim v nemeckej DEL-ke a mal slušných 33 bodov. Produktívnejším členom mužstva bol iba obranca Mathew Maione. Teraz bude patriť medzi lídrov Košíc v snahe obhájiť majstrovský titul.

Cooper Zech

Dvadsaťštyriročný obranca v sezóne 2020/21 nastúpil na pätnásť duelov v drese Nitry, získal desať bodov. Bolo to počas koronavírusovej pauzy a patril do organizácie Bostonu. Medzičasom ako súčasť výmen najskôr putoval do Chicaga a odtiaľ spoločne s Patrickom Kaneom do NY Rangers. Zech počas predošlého ročníka vinou zranení nastúpil iba na 22 stretnutí, no určite má čo ponúknuť.

Max Gerlach

Američan ostáva na Slovensku. V drese Prešova síce vypadol, ale z osobného hľadiska zažil skvelý ročník, nakoľko sa s 59 bodmi stal najproduktívnejším mužom Tipos Extraligy. Strelil až 34 gólov a pridal 25 asistencií. Poprad čaká na titul už dlho a jeho priaznivci veria, že by to už konečne mohlo vyjsť. Gerlach má na pleciach veľké bremeno.

Sena Acolatse

Neohúri číslami, ale zodpovednou defenzívnou a tvrdou hrou. Skúsený zámorský obranca prichádza do Michaloviec čistiť priestor pred vlastným brankárom a spoločne s tímom sa pokúsiť nadviazať semifinále. Posledných päť sezón odohral za Straubing a Iserlohn v DEL. Predtým dlho hrával v AHL. Nový športový manažér Zemplínčanov Július Koval rozhodne vie, čo robí, nakoľko poskladal tri (takmer štyri) majstrovské kádre Banskej Bystrice.

Max Newton

Keď Acolatse vyčistí obranné pásmo, tak Newton by mal zariadiť gól. To si od neho sľubujú na východnom Slovensku. Prichádza ako jeden z najproduktívnejších hráčov ECHL, pričom skúsenosti zbieral už aj v AHL. Stále má iba 25 rokov. Darilo sa mu aj v NCAA, kde bol rok kapitánom Merrimacku.

Chris Brown

V Slovane si už tradične od legionárov sľubujú veľmi veľa. Ofenzívnym postrachom defenzív by mal byť skúsený Američan, ktorý s reprezentáciou USA vyhral zlato na MS U18 a má aj bronz z MSJ. V NHL odohral 23 stretnutí za Coyotes a Capitals, strelil dva góly. Do Tipos Extraligy prichádza po šiestich rokoch z nemeckej DEL, odkiaľ dorazili celkovo už štyria hráči. To nebýva zvykom, čo jasne svedčí o tom, že kvalita súťaže ide nahor.

Matt Wilkins

Body na počkanie. Tridsaťdvaročný kanadský útočník mal priemer viac ako jeden bod na stretnutie v piatich z predošlých šiestich ročníkov. Za taliansku Gherdëinu dokonca zažil 89-bodový ročník, potreboval na to iba 44 duelov. V poslednej sezóne bol oporou švajčiarskeho druholigového Winterthuru. V zbierke má tituly z AHL a NCAA. Banská Bystrica sa môže tešiť na nového člena vo svojom košiari.

Olivier Archambault

Prvýkrát v histórii klubu zo Spišskej Novej Vsi sa stalo, že by prišiel legionár draftovaný do NHL. Tú síce Archambault v drese Montrealu neokúsil, ale bohaté skúsenosti má z AHL i ECHL. Posledné tri sezóny mal priemer viac ako bod na jeden duel, naposledy v talianskom Pusterali hrajúcom kvalitnú IceHL. V roku 2009 sa stal jednotkou draftu do QMJHL, až za ním išli Danault a dokonca Huberdeau.

Jonathan Charbonneau

Kanadský krídelník odohral na Slovensku už dve sezóny za Detvu a Prešov. Dokopy nastúpil na 77 zápasov a získal 62 bodov (33+29). V minulom ročníku obliekal dres Angers, ktorému pomohol vo francúzskej Ligue Magnus 58 bodmi (27+31), čím sa stal štvrtým najproduktívnejším hráčom súťaže. V play-off pridal sedem bodov. Trenčín si od neho sľubuje práve produktivitu.

Tyler Coulter

Kanadský center má spoločne s Gerlachom ťahať ofenzívu Popradu. Pod Tatry prichádza po 42-bodovej sezóne v rakúskom Insbrucku. Predtým patril medzi elitu nórskej ligy, vyskúšal si aj hokej vo Švédsku, ECHL či WHL, kde získal po boku Patricka, Thompsona či Provorova titul.