Úspešný večer pre Zvolen, v semifinálovej sérii sa dotiahol na Spišiakov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešný večer pre Zvolen, v semifinálovej sérii sa dotiahol na Spišiakov

Zvolen zdolal Spišskú Novú Ves až po samostatných nájazdoch.
Zvolen zdolal Spišskú Novú Ves až po samostatných nájazdoch.Profimedia
Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v druhom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy na domácom ľade nad HK GROTTO Spišská Nová Ves 2:1 po samostatných nájazdoch a vyrovnali stav série na 1:1. Víťazný nájazd premenil Radovan Bondra (26). Séria sa presúva na Spiš, tretí zápas je na programe vo štvrtok 6. apríla o 18:00.

HKM Zvolen - HK GROTTO Spišská Nová Ves 2:1 pp a sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 49. Hain (Messner, R. Bondra), rozh. nájazd Bondra - 22. Beaudry (Kerbashian, Džugan). Rozhodovali: M. Korba, M. Novák - Bogdaň, Kacej, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3 087 divákov.

/stav série: 1:1/

Priestor vo zvolenskej bránke dostal po takmer mesačnej pauze Trenčan, keď nahradil Patersona. Do zostavy HKM sa vrátil po dlhodobom zranení 20-ročný útočník Kašlík. V prvej tretine sa hral svižný hokej s dobrými možnosťami na oboch stranách, ale diváci sa gólu nedočkali. Až na začiatku druhej tretiny využili hostia presilovku, keď sa presadil voľný Ouellet-Beuadry z kruhu.

Spišiaci mohli vedenie aj zvýšiť, ale tutovky nepremenili Bortňák, Nellis a v nájazde ani Ulander. Zvolenčania vyrovnali v 49. minúte po strele Messnera a teči obrancu Haina pred bránkou. A keďže vyložené možnosti nevyužili na oboch stranách Réway ani Bondra a rozuzlenie neprinieslo ani dvadsaťminútové predĺženie, rozhodnúť museli až samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší hráči spod Pustého hradu, ktorí skórovali až trikrát z piatich pokusov.