Čerešňák režíroval výhru vo Švédsku, tešili sa aj Vítkovice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čerešňák režíroval výhru vo Švédsku, tešili sa aj Vítkovice
Čerešňák bol dôležitou postavou pri výhre Pardubíc.
Čerešňák bol dôležitou postavou pri výhre Pardubíc.Profimedia
Nedeľný program hokejovej Ligy majstrov priniesol päť zápasov. Třinec doma nestačil na Mníchov, ale Vítkovice porazili švajčiarsky Rapperswil. Pardubice uspeli na ľade švédskeho tímu Skellefteå.

Oceláři Třinec - EHC Mníchov 0:2

Hokejisti českého majstra prehrali aj svoj druhý zápas. Doma nestrelili ani jeden gól. O všetkom rozhodla tretia tretina, v ktorej sa najskôr presadil McKiernan a poistku do prázdnej bránky pridal Eder. Zo siedmich Slovákov v drese Třinca sa do štatistík zapísal len Hrehorčák a to dvojminútovým trestom. 

HC Vítkovice - SC Rappersil-Jona Lakers 4:1

Obrancovia Mikuš s Grmanom tvorili druhý obranný pár, takže rovnako ako útočník Dej boli v zostave Vítkovíc. Hviezdou strenutia bol kapitán Lakatoš, autor dvoch gólov, ku ktorým pridal jednu asistenciu. Posledný presný zásah vsietil práve spomínaný Slovák Mikuš, asistoval mu Dej. Ostravský tím má po dvoch dueloch už päť bodov.

Skellefteå - Dynamo Pardubice 3:4

Pardubice cestovali do Švédska aj s Čerešňákom v prvej obrannej dvojici a Paulovičom na krídle tretieho útoku. Skúsený bek asistoval pri prvých dvoch presných zásahoch svojho tímu. Ten síce prehrával 1:2 aj 2:3, ale v tretej tretine obrat predviedli Musil so Sedlákom. Český tím tak odčinil predošlú prehru proti Ilves.

Adler Mannheim - Red Bull Salzburg 3:2

Aalborg Pirates - Lukko Rauma 2:6