Štyri góly Slovákov na víťazstvo Třinca v Lige majstrov nestačili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štyri góly Slovákov na víťazstvo Třinca v Lige majstrov nestačili
Moment, po ktorom sa z gólu radoval Marko Daňo.
Moment, po ktorom sa z gólu radoval Marko Daňo.Profimedia
Hokejisti Třinca vstúpili do novej sezóny Ligy majstrov tesnou prehrou. V piatkovom zápase podľahli doma švajčiarskemu tímu SC Rapperswil-Jona Lakers 6:7 po predĺžení.

HC Oceláři Třinec - SC Rapperswil-Jona Lakers 6:7 pp

V drese "oceliarov" sa darilo Slovákom, ktorí strelili štyri góly. Dva zaznamenal Libor Hudáček, keď v 42. minúte zvýšil na 5:2 a v 58. vyrovnal na 6:6. Marko Daňo mal bilanciu 1+1, Richard Pánik strelil gól a Patrik Hrehorčák s Milošom Romanom zaznamenali po jednej asistencii.

Kundrátek ozdobil svoj návrat do Třinca vydarenou individuálnou akciou. Na pravom kruhu sa zbavil Wettera a v ôsmej minúte strelou k vzdialenejšej žrdi otvoril skóre. Po rýchlom protiútoku sa po prihrávke Čajku zblízka presadil Albrecht.

Na začiatku prostrednej časti vrátil domácim vedenie Pánik, ktorého nezištnú prihrávku z uhla a z otočky usmernil do siete pod tlakom Vrána. O 62 sekúnd neskôr sa od modrej čiary presadila letná posila Adam Polášek. "Oceliari" inkasovali v závere takmer minútového oslabenia troch proti piatim z hokejky Schroedera od modrej čiary. O 23 sekúnd neskôr však Daňo získal puk na obrannej čiare, z brejku uplatnil nové pravidlo Ligy majstrov - ak hráč skóruje v oslabení, vylúčenie sa končí.

V 42. minúte zvýšil Hudáček na 5:2, ale dvojminútová presilovka piatich proti trom dostala Švajčiarov do hry. Podľa nového pravidla sa v nej pokračuje, ak tím strelí gól: a po desiatich sekundách Moy znížil aj po asistencii Červenku a výhodu dvoch mužov ešte využil Dünner. V 55. minúte vyrovnal Vouardoux po prihrávke Červenku a Grossniklaus milimetrovou strelou zavŕšil obrat. Hudáček bleskovo odpovedal, ale v predĺžení Schroeder v brejku dvoch na jedného rozhodol.