Revolúcia v hokejovej Lige majstrov. Novinky prinesú vyšší počet gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Revolúcia v hokejovej Lige majstrov. Novinky prinesú vyšší počet gólov
Hokejovú Ligu majstrov čakajú zmeny.
Hokejovú Ligu majstrov čakajú zmeny.championshockeyleague.com
V nadchádzajúcej sezóne hokejovej Ligy majstrov bude pútať pozornosť nielen zmenený formát, ale aj samotné pravidlá hry. Vedenie súťaže totiž vyskúša tri pomerne zásadné zmeny týkajúce a situácií pri vylučovaní. Súťaž chce ponúknuť viac strelených gólov, viac drámy a atraktívnejšiu hru pre divákov.

Prvou novinkou je, že gól v oslabení neukončí presilovku súpera. Rovnako ako v prípade väčších trestov, aj pri menších si hráči odsedia na trestnej lavici celé dve minúty.

Druhá zmena sa týka presného zásahu streleného pri signalizovanej výhode. V tomto prípade sa trest nezruší a tím bude mať napriek gólu k dispozícii presilovku. Tretia inovácia naopak nabáda tím v oslabení k väčšej útočnej aktivite, keďže strelenie gólu ukončí početnú výhodu súpera.

"Stále sa snažíme o nejaký ďalší vývoj a evolúciu. Veríme, že tieto zmeny prinesú fanúšikom opäť trochu viac zábavy a vzrušenia. Dúfame, že to ponúkne viac šancí a gólov. Nemyslím si, že existuje lepšia platforma na vyskúšanie takýchto zmien ako v Lige majstrov, kde hrajú najlepšie tímy v Európe," povedal pred začiatkom nového ročníka Tobias Salmelainen, člen športovej komisie LM.

Fínsky funkcionár súťaže je zvedavý, čo zmeny prinesú. "Podľa toho, čo som sa rozprával so svojimi kolegami, vnímajú to pozitívne. Uvidíme, ako to bude vyzerať počas turnaja. Je to ako všetko nové - prináša to pozitíva aj negatíva. Jeden tím z toho bude nadšený, iný môže byť rozčarovaný. Nemyslím si však, že to zmení štýl hokeja ako celku," dodal bývalý útočník, ktorý je v súčasnosti aj športovým manažérom IFK Helsinki.

Na novinky si bude musieť zvykať aj zástupca slovenskej najvyššej súťaže HC Košice. Neľahkú cestu elitnou súťažou začne proti špičke švajčiarskeho hokeja. Vo štvrtok 31. augusta sa Košičania predstavia na ľade EHC Biel-Bienne. V nedeľu 2. septembra privítajú na klzisku Steel arény tím Servette Ženeva.