Poprad porazil Košice a ovládol domáci Tatranský pohár, Slovan uspel v Nemecku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad porazil Košice a ovládol domáci Tatranský pohár, Slovan uspel v Nemecku

Aktualizované
Poprad oslavuje víťazstvo na domácom turnaji.
Poprad oslavuje víťazstvo na domácom turnaji.TASR
Hokejisti HK Poprad zvíťazili na domácom 76. ročníku Tatranského pohára. V nedeľňajšom finálovom zápase zdolali HC Košice 4:2. Tretie miesto obsadil český tím HC Oceláři Třinec.

Düsseldorfer EG - Slovan Bratislava 3:4 sn

Nemecký Düsseldorf porazili, takže končia na treťom mieste. "Belasí" mali lepší vstup do stretnutia, lenže potom inkasovali trikrát po sebe a boli blízko k prehre. Tú dvomi zásahmi po sebe odvrátili. Nerozhodlo ani predĺženie. Na rad prišli nájazdy. V nich mali navrch brankári, hlavne Baroš. Jediný presný zásah padol vo štvrtej sérii, postaral sa oň Scheid. V riadnom hracom čase sa dvakrát presadil Brendan O'Donnell, bývalý hokejista Slovana. Za hostí skórovali ešte Maier, Murphy a Masnica.

Tatranský pohár

O 3. miesto

SaiPa - HC Oceláři Třinec 2:5

Dvaja zahraniční účastníci Tatranského pohára v sobotu zhodne prehrali, a tak sa stretli proti sebe. SaiPa mala veľmi dobrý štart, na začiatku druhej tretiny viedla už 2:0. Následne zavelil k obratu Richard Pánik. Vsietil prvý presný zásah, na druhý asistoval. Víťazný strelil mladík Haas. Pri štvrtom góle Třinca si asistenciu pripísal Čacho.

Finále

HC Košice - HK Poprad 2:4

HK Poprad vyhral domáci Tatranský pohár a potvrdil, že úvod prípravy ho zachytil v dobrej forme, keďže uspel aj proti tretiemu súperovi, ktorého vyzval. Poraziť majstrov Česka aj Slovenska sa určite počíta. Lepšie ale začali Košice, pretože ich poslal do vedenia Lunter.

Otočka "kamzíkov" začala počas presilovke v 34. minúte zásluhou Drgoňa, zakrátko sa pridal Kotvan. Svitana takisto udrel v početnej prevahe, rovnako Kukuča. Práve presilové hry sa stali rozhodujúcimi, Poprad sa v nich presadil tri razy. Posledný autor popradského gólu ukončil duel s bilanciou 1+2. Konečný výsledok upravil na konci Havrila.

Individuálne ocenenia

Najužitočnejší hráč: Tomáš Záborský (HK Poprad)

Najlepší brankár: Eugen Rabčan (HK Poprad)

Najlepší obranca: Daniel Brejčák (HK Poprad)

Najlepší útočník: Mário Lunter (HC Košice)