Nitra strelila 13 gólov, víťazne Spišská, Zvolen či Žilina. Pri debute zažiaril Réway

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra strelila 13 gólov, víťazne Spišská, Zvolen či Žilina. Pri debute zažiaril Réway

Na snímke gólová radosť hráčov Liptovského Mikuláša.
Na snímke gólová radosť hráčov Liptovského Mikuláša.TASR
Hokejisti Nitry v prípravnom zápase porazili Topoľčany a strelili im trinásť gólov. Liptovský Mikuláš vrátil Michalovciam prehru z minulého týždňa. Víťazne sa vo štvrtok predviedli aj hráči Spišskej Novej Vsi, Zvolena či Žiliny. Slovenským hokejistom sa darilo v Česku.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - Dukla Michalovce 4:3

Oba tímy sa proti sebe stretli niekoľko dní dozadu, keď uspeli Michalovce. Teraz im Liptáci prehru vrátili. Dukla síce viedla o dva góly, lenže Martin Réway prihrával na zásahy Quinceho aj Berryho. Druhý menovaný sa postaral aj o ďalší gól, pričom ten víťazný zaznamenal práve Réway, ktorý debutoval za Liptovský Mikuláš. Zverenci trénera Faitha využili až tri presilovky. Na strane hostí duel s bilanciou 2+1 ukončil Heard.

HK Nitra - HC Topoľčany 13:4

Oba tímy sa dohodli, že stretnutie odohrajú netradične, a tak diváci sledovali celý čas hru troch proti trom rozdelenú na štyri pätnásťminútové tretiny. Značne lepšie to išlo Nitre, pretože súperovi nadelila až trinásť gólov. Dokonca štyri góly zaznamenal útočník Marek Šramaty. Viacerí hráči mali vyšší počet bodov.

BK Mladá Boleslav - Bíli Tygři Liberec 0:2

Víťazstvo hostí zariadili slovenskí hráči, pretože pri prvom góle asistoval útočník Faško-Rudáš a druhý strelil mladý obranca Petrovický. Celý zápas pritom odchytal brankár Hrenák. V zostave Liberca boli aj Ivan s Muchom. Za domácich nastúpili Jánošík, Lantoši a Skalický.

SC Kolín - HC 05 Banská Bystrica 1:0

"Barani" prehrali aj druhý prípravný zápas a navyše tentoraz nestrelili ani jeden gól. O víťazstve účastníka druhej najvyššej českej súťaže rozhodol Pajer.

Kometa Brno - České Budejovice 5:2

Slovenskí hráči boli v drese Brna pri chuti. Marcinko sa presadil v presilovej hre, do listiny strelcov je zapísaný aj Pospíšil. Po jednej asistencii pridali Ďaloga s Kollárom. Nebodoval iba Cingeľ.

Robe Vsetín - Dukla Trenčín 6:5

Trenčín viedol po prvej tretine 2:0, ale o svoj náskok postupne prišiel a nakoniec musel zachraňovať remízu, čo sa mu síce podarilo, ale v samostatných nájazdoch sa presadil iba domáci Holec.

HK Spišská Nová Ves - Cracovia Krakov 3:2 pp

Spišiaci na domácom ľade dvakrát viedli, ale Čech Raška v oboch prípadoch dokázal vyrovnať, a tak sa stretnutie rozhodovalo až v predĺžení. Víťazný gól zaznamenal Nellis.

Rytíři Kladno - HC Litvínov 1:5

Skvelý zápas odohrala prvá formácia Litvínova, ktorá strelila štyri góly. O dva z nich sa postaral Koblasa, po jednom pridali Slováci Matúš Sukeľ (1+1) a Andrej Kudrna (1+2). Brankár Matej Tomek napokon neudržal čisté konto, inkasoval v posledných sekundách.

Black Wings Linz - HC Nové Zámky 4:2

Nové Zámky v stretnutí proti Linzu ťahali za kratší koniec povrazu a v polovici stretnutia prehrávali už 0:4. Následne konečný výsledok zmiernili Hatala s Royom, ale prehru neodvrátili. Za domácich nastúpil slovenský obranca Štajnoch.

JOJ Šport Slovenský pohár

Modré krídla Slovan - Vlci Žilina 1:2

V skupine B sa odohral prvý zápas. Spokojnejší odchádzali z hlavného mesta hráči Žiliny. Zabrala prvá formácia na čele so strelcami Mrázom a Bezúchom. Debut za "vlkov" absolvoval brankár Košarišťan.

Memoriál Pavla Zábojníka

GKS Tychy - HC Frýdek-Místek 3:2 pp

Vo Zvolene odštartoval tradičný každoročný turnaj Memoriál Pavla Zábojníka. Na úvod vyhral po predĺžení poľský tím napriek tomu, že Frýdek-Místek, farma majstrovského Třinca, viedol hneď dvakrát. Na úvodnom presnom zásahu mal asistenciu mladý Slovák Cedzo.

HKM Zvolen - HK Olimpija Ľublana 4:1

Zvolen odčinil prehru s Humenným a domáce podujatie odštartoval úspešne. Langkow otvoril skóre a aj keď Kapel vyrovnal, tak tri góly v poslednej časti hry rozhodli o víťazstve "rytierov". Dvomi zásahmi sa v závere prezentoval Šiška.