Dej sa gólovo presadil, Vítkovice ale v prvom semifinále LM neuspeli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dej sa gólovo presadil, Vítkovice ale v prvom semifinále LM neuspeli
Vítkovice domáce stretnutie nezvládli.
Vítkovice domáce stretnutie nezvládli.Profimedia
Hokejisti HC Vítkovice prehrali v prvom zápase semifinále Ligy majstrov so švédskym tímom Skelleftea AIK 2:4. Slovenský útočník v službách českého klubu Rastislav Dej (35) skóroval v prvej tretine, keď upravil na priebežných 2:1. Odveta je na programe v utorok 16. januára vo Švédsku.

Vítkovice - Skelleftea 2:4

Obaja súperi na seba vyrukovali bez prehnanej taktiky. Domáci, na lavičku ktorých sa po MSJ vrátil tréner Pavel Trnka, inkasovali už v 6. minúte. Lindströmovi pristál puk priamo na čepeli, vyrazil ho brankár Klimeš a Švéd poľahky zakončil.

Vítkovice však rýchlo kontrovali a v ôsmej minúte Lakatoš v presilovke krížnou strelou z kruhu prekonal Söderströma. Domáci boli naďalej aktívni a 132 sekúnd po vyrovnaní sa im podarilo otočiť skóre, keď Dej dotlačil puk za čiaru po nedorozumení hosťujúceho obrancu a jeho prihrávke naslepo pred vlastnú bránku.

Vítkovice mali navrch, ale v ďalšej presilovke sa nechali zaskočiť a po zaváhaní vo vlastnom pásme Dzierkals v 12. minúte v oslabení vyrovnal. Druhú časť začala opäť lepšie Skelleftea. Klimeš zabránil veľkej šanci Hugga, ale v 26. minúte Sikura krížnou prihrávkou vysunul Lindholma, ktorý opäť otočil dianie v prospech hostí.

Ešte lepšiu pozíciu pre Švédov vytvoril Sikura v 46. minúte. Vítkovice boli opäť potrestané za chybu v obrannom pásme: Domáci stratili puk na vlastnej modrej čiare, Nilsson ho rýchlo poslal do strany na Sikuru a Kanaďan bez prípravy zavesil.

Ďalší výsledok:

Servette Ženeva - Lukko Rauma 2:2