Čerešňák asistoval, Pardubice však zažili najhorší zápas za necelé dva roky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čerešňák asistoval, Pardubice však zažili najhorší zápas za necelé dva roky
Aktualizované
Vítkovice viedli, ale nakoniec prehrali.
Vítkovice viedli, ale nakoniec prehrali.Profimedia
Hokejisti Färjestadu vyhrali v úvodnom štvrťfinálovom zápase hokejovej Ligy majstrov na ľade ďalšieho švédskeho tímu Skellefteå AIK tesne 4:3 a vytvorili si lepšiu pozíciu pred odvetou.

Dvomi gólmi sa prezentoval Ejdsell, ktorý v treťom stretnutí vyraďovacej fázy strelil už štyri góly. Za domácich sa presadil aj mladý Sandin-Pellika. Švajčiarska Ženeva doma nedala šancu súperovi z Växja a porazila ho 4:1. O výhre rozhodla tromi gólmi v úvodnej tretine. Vítkovice sa síce ujali vedenia na ľade Rapperswilu, lenže ten skóre otočil. Rozhodol Rask. Slovenskí hráči v drese hostí Dej, Grman a ani Mikuš nebodovali.

Program úvodných zápasov štvrťfinále uzavrel v stredu duel medzi Pardubicami a Lukkom. Český tím zažil najhoršie stretnutie od 1. marca 2022, keď inkasoval sedem gólov od Českých Budějovíc. Odvtedy len raz dostal päť a teraz až šesť, čo je najviac od spomínaného dátumu. Fínske Lukko odchádza do odvety po sľubnom výsledku 6:4. Gólom a dvomi asistenciami sa blysol Tieksola. Obranca Čerešňák raz asistoval.

Odvety sú na programe 12. decembra. Semifinálové stretnutia sa uskutočnia 9. a 16. januára 2024, finále je na programe 20. februára. Rekordmanom osemročnej histórie hokejovej Ligy majstrov je štvornásobný víťaz Frölunda, raz sa tešili Luleå, JYP, Rögle a Tappara. Deviaty ročník bude mať s určitosťou nového víťaza.

Úvodné zápasy štvrťfinále

Skellefteå - Färjestad 3:4

Rapperswil-Jona Lakers - HC Vítkovice 2:1

Servette Ženeva - Växjo Lakers 4:1

Dynamo Pardubice - Lukko Rauma 6:4

Program štvrťfinálových odviet

Lukko Rauma - Dynamo Pardubice (12.12. o 17:30)

HC Vítkovice - Rapperswil-Jona Lakers (12.12. o 18:00)

Färjestad - Skellefteå (12.12. o 19:00)

Växjo Lakers - Servette Ženeva (12.12. o 19:00)