Växjo vyhralo šiesty zápas LM, obhajca krok od vypadnutia. Istotu postupu majú Vítkovice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Växjo vyhralo šiesty zápas LM, obhajca krok od vypadnutia. Istotu postupu majú Vítkovice
Färjestad sa doma tešil z výhry proti Mníchovu.
Färjestad sa doma tešil z výhry proti Mníchovu.Profimedia
Hokejisti Växjo Lakers vyhrali v zápase 6. kola hokejovej Ligy majstrov proti švajčiarskemu Rapperwilu 3:2 po predĺžení napriek tomu, že prehrávali 0:2. Uspeli takisto české Vítkovice, tie nedali šancu nemeckého Ingolstadtu.

Pred utorkovými stretnutiami malo istotu postupu medzi elitnú šestnástku celkovo jedenásť tímov. Växjo môže štartovať vo vyraďovačke ako najlepší tím úvodnej fázy, pretože momentálne má na čele tabuľky 16 bodov. Vyrovnať sa mu môže ešte v stredu Adler Mannheim, ktorý cestuje do Košíc, ale potreboval by vyhrať aspoň o sedem gólov, aby mal lepšie skóre ako švédsky tím.

Lakers ako jediný tím vyhrali všetkých šesť duelov, dvakrát v predĺžení alebo nájazdoch. Vďaka jednému bodu ide ďalej aj ich švajčiarsky súper z Rapperswilu. Istotu postupu ako celkovo trinásty celok získali české Vítkovice, na ľade nemeckého Ingolstadtu vyhrali presvedčivo 5:0. Slováci Grman, Mikuš a ani Dej nebodovali. Kapitán Dominik Lakatoš sa vďaka asistencii dostal na čele produktivity (4+5).

Biel takisto bude súčasťou Ligy majstrov aj v ďalšom priebehu, keďže doma porazil aktuálneho obhajcu prvenstva, ktorým je fínska Tappara. Tá v prípade, že v stredu Třinec alebo Belfast získajú aspoň bod, klesne na nepostupové priečky.

Výsledky utorkového programu Ligy majstrov:

Lukko - Servette 3:2

Färjestad - Mníchov 4:2

Växjo - Rapperswil 3:2 pp

Ingolstadt - Vítkovice 0:5

Innsbruck - Skellefteå 2:4

Biel - Tappara 6:3

Salzburg - Pelicans 1:5