O nádej aj prvé body. Košičania rýchlo prepínajú na Ligu majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
O nádej aj prvé body. Košičania rýchlo prepínajú na Ligu majstrov
Budú sa Košičania tešiť aj po dueli so švédskym súperom?
Budú sa Košičania tešiť aj po dueli so švédskym súperom?TASR
Hokejisti HC Košice nastúpia proti AIK Skellefteå s cieľom získať prvé body a zároveň si udržať teoretickú šancu na postup do ďalšej fázy Ligy majstrov. V pozícii favorita bude v utorok švédsky tím, ktorý má po štyroch dueloch šesť bodov a reálne vyhliadky na postup. Podľa hráča slovenského majstra Mareka Bartánusa (36) bude dôležitá najmä dôsledná hra v defenzíve a zodpovedný prístup na oboch stranách klziska.

V histórii LM pôjde už o druhú konfrontáciu týchto tímov. Práve Skellefteå vystavila Košičanom stopku v šestnásťfinále play-off v sezóne 2015/16. "Oceliari" v prvom stretnutí doma zvíťazili 4:3, keď sa dvomi gólmi blysol Bartánus: "Pamätám si na to. Ten tím hrá výborne. Jeho hráči parádne korčuľujú a neviete, kto je obranca a kto útočník."

Košičania v odvete nezúročili nádejný výsledok a po prehre vo Švédsku 0:3 sa pre nich súťaž skončila. Tentoraz hrozí "oceliarom" koniec už po skupinovej fáze. Tá sa hrá v novom formáte, keď spomedzi 24 tímov zoradených do jednej tabuľky postúpi 16 najlepších. Košičania sú zatiaľ na predposlednej 23. priečke a spoločne s posledným Bolzanom ako jediní ešte nebodovali.

Tabuľka Ligy majstrov.
Tabuľka Ligy majstrov.Flashscore

"Veľmi túžime získať nejaké body. Keď chceme uhrať priaznivý výsledok, musíme byť v prvom rade stopercentní v defenzíve. Záleží iba na nás, ako k tomu pristúpime," pripomenul Bartánus.

Švédsky tím vstúpil do LM víťazstvom nad Salzburgom 4:0, nasledovali prehry s Pardubicami 3:4 a Rouenom 0:1, po ktorých sa stal prvým premožiteľom Tappary Tampere. Tú zdolal vonku 5:3. V kádri Skelleftei je päť hráčov so skúsenosťami z NHL a viacero účastníkov z MS i ZOH.

V doterajšom priebehu švédskej ligy zvíťazila v piatich z ôsmich zápasov. V nedeľňajšom zápase na ľade Växjö (0:2) prehrala prvýkrát po troch víťazstvách.

Najbližší program Košičanov.
Najbližší program Košičanov.Flashscore

 "Je to ťažký súper, no my chceme bodovať. K tomu sa musia skĺbiť viaceré veci a od prvého do posledného hráča musia ísť všetci na maximum. Verím, že zabojujeme a potešíme našich fanúšikov," poznamenal kapitán HC Košice Michal Chovan.

Košičania majú pred sebou ešte dva zápasy v skupinovej fáze LM. Na zachovanie si postupovej nádeje v nich potrebujú dve víťazstvá za šesť bodov, no ani tie by im ešte nemuseli stačiť.

Košice - Skellefteå (utorok, 17:30)