Třinec môže v LM myslieť na postup, Hudáček aj Marinčin s gólom. Víťazne aj Vítkovice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Třinec môže v LM myslieť na postup, Hudáček aj Marinčin s gólom. Víťazne aj Vítkovice
V súboji Vítkovíc s Bielom sa bojovalo o každý centimeter ľadu.
V súboji Vítkovíc s Bielom sa bojovalo o každý centimeter ľadu.Profimedia
Slovenskí hokejoví reprezentanti Libor Hudáček (33) a Martin Marinčin (31) pomohli gólmi Třincu k víťazstvu 4:2 na ľade nórskeho Stavangeru v Lige majstrov. Úradujúci majster českej extraligy si tak po piatom stretnutí zachoval šance na postup do vyraďovacej fázy. Třinec je zatiaľ na poslednej postupovej 16. priečke. Tešili sa aj hráči Vítkovíc.

Stavanger Oilers - HC Oceláři Třinec 2:4 

"Oceláři" mali z úvodných troch zápasov iba jeden bod, ale v Nórsku nadviazali na výhru na ľade Pelicans Lahti 3:1. Libor Hudáček otvoril skóre z ľavého kruhu už po 59 sekundách po vyhratom vhadzovaní Andreja Nestrašila. V 15. minúte zasahoval brankár Henrik Holm pri bekhendovom blafáku Richarda Pánika, ale Daniel Voženílek ho dokázal prekonať z dorážky. 

V 43. minúte zvýšil na 3:0 obranca Martin Marinčin. Stavanger sa vrátil do hry v polovici záverečnej časti, keď Mathias Trettenes premenil trestné strieľanie. V 55. minúte zaznamenal kontaktný gól obranca Patrick Ulriksen, ale 109 sekúnd pred koncom upokojil hostí kanonier Martin Ružička po Voženílkovej prihrávke.

HC Vítkovice Ridera - EHC Biel 4:3 pp

K víťazstvu českého tímu prispel aj slovenský hokejista Juraj Mikuš, ktorý v 26. minúte asistoval Jakubovi Kotalovi na gól na 2:0.

Adler Mannheim - Rouen Dragons 3:2

Šancu na postup stratil francúzsky Rouen s dvojicou Slovákov Marcelom Haščákom a Milanom Kytnárom. Ani asistencia prvého menovaného nestačila francúzskemu šampiónovi na odvrátenie prehry na ľade nemeckého Mannheimu 2:3.

HCB Südtirol - Pelicans Lahti 3:4 pp

Aalborg Pirates - HC Innsbruck 4:6