Slováci v Európe: Dvojgólový Cehlárik, lídri Třinca a výborný Tomek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v Európe: Dvojgólový Cehlárik, lídri Třinca a výborný Tomek
Tomek zaknihoval tri výhry po sebe.
Tomek zaknihoval tri výhry po sebe.Profimedia
Hokejová sezóna sa v Európe rozbehla naplno. Flashscore Správy pokračujú v sérii článkov, ktoré budú každý týždeň pravidelne mapovať slovenských hráčov v zahraničí. Komu sa darilo počas uplynulých siedmich dní?

Česko

Třinec po dvoch prehrách na úvod dva razy po sebe aj vyhral, k čomu výrazne pomohla slovenská enkláva v mužstve.

Zápas proti Libercu rozhodol dvojgólový Marko Daňo, raz sa presadil aj Richard Pánik. Miloš Roman a Libor Hudáček zaznamenali po asistencii, posledný menovaný vsietil víťazný presný zásah počas nedeľného predĺženia v dueli proti Vítkoviciam. V ňom sa presadil aj Patrik Hrehorčák.

Na prvé body stále čaká Kometa Brno, odkiaľ odišiel tréner Martinec. Pri piatkovej prehre s Litvínovom si vzájomne na góly prihrali Kristián Pospíšil s Lukášom Cingeľom. Obaja ukončili duel s bilanciou 1+1. 

Následne sa Pospíšil presadil aj na ľade Mladej Boleslavi, kde však zažiaril víťazným gólom Róbert Lantoši. Oliver Okuliar zaknihoval jediný gól Mountfieldu pri prehre práve s Boleslavou a so štyrmi zásahmi je na čele tabuľky strelcov českej Extraligy.

V každom zápase zatiaľ bodovali Pardubice, spoločne so Spartou majú po desať bodov. Práve tieto tímy sa postavili proti sebe. Hoci v predĺžení uspel pražský tím, Matej Paulovič mal bilanciu 1+1. O dva dni neskôr Dynamo porazilo Olomouc vďaka dvom asistenciám Martina Bučka. Sériu troch výhier po sebe ťahá Litvínov, zakaždým stál v bránke Matej Tomek.

Aktuálna tabuľka českej Extraligy.
Aktuálna tabuľka českej Extraligy.Flashscore

Švédsko

Leksand síce prehral prvé dva zápasy nového ročníka a bol takmer na dne tabuľky, aby v dvoch následných súbojoch uspel a razom je šiesty. Peter Cehlárik strelil po jednom góle pri víťazstve nad Rögle (4:1) aj Linköpingom (3:0). V druhom stretnutí zaknihoval i asistenciu, rovnako ako Marek Hrívik.

Mladý center Dalibor Dvorský na prvý bod stále čaká. Navyše jeho Oskarshamn sa po tretej prehre v rade prepadol na posledné miesto.

Ďalšie súťaže

V druhej švajčiarskej lige ťahá sériu troch výhier po sebe Olten, Stanislav Horanský zaznamenal v posledných dvoch dueloch tri asistencie.

Ani Martin Štajnoch neodvrátil negatívne výsledky rakúskeho Linzu, pri prehre na ľade Vorarlbergu asistoval.

Aj po piatich zápasoch je stopercentný francúzsky Rouen. K výhre nad Brianocom prispel gólovou prihrávkou Milan Kytnár.

Po štyroch kolách má obranca Peter Trška na konte tri asistencie za VER Selb v DEL 2. V Poľsku sa presadil iba Rastislav Špirko, no jeho Jastrzebie podľahlo v nájazdoch Katoviciam.