Slováci v Európe: Skvelý Okuliar, výborný Tamáši, Hrívik na všetko sám nestačí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Skvelý Okuliar, výborný Tamáši, Hrívik na všetko sám nestačí

Okuliar v úvode sezóny žiari.
Okuliar v úvode sezóny žiari.Profimedia
Hokejová sezóna sa v Európe rozbehla naplno, a tak je čas na prvý zo série článkov z dielne Flashscore Správ, ktorý bude každý týždeň pravidelne prinášať súhrn slovenských hráčov v zahraničí. Komu sa darilo počas uplynulých siedmich dní?

Najväčšiu pozornosť na seba jednoznačne pútal útočník Oliver Okuliar, ktorý žiaril hlavne v nedeľnom stretnutí jeho Mountfieldu proti Libercu - zaznamenal hetrik a pridal aj jednu asistenciu. Predtým v Brne raz asistoval a s piatimi kanadskými bodmi je na čele produktivity českej extraligy. Zdá sa, že tento ročník by mohol byť pre bývalého trenčianskeho hokejistu veľmi úspešný. Viac v článku.

V jednej formácii nastupuje spoločne s ním aj Alex Tamáši, ktorý bol najproduktívnejším členom Hradca Králové počas prípravy. Ukazuje, že po príchode z Banskej Bystrice čas na adaptáciu počas premiérového pôsobenia mimo slovenských klzísk nepotrebuje. Strelecký účet si otvoril hneď na úvod, k tomu zaknihoval i dve asistencie. Slová chvály sa na severe Česka valia na oboch legionárov.

Karlovy Vary porazili Vítkovice aj vďaka tomu, že David Gríger mal bilanciu 1+1, následne pri výhre nad Brnom pridal ďalšiu prihrávku. Celok z kúpeľného mesta je na čele tabuľky so skóre 10:2. Martin Faško-Rudáš gólom a asistenciou v piatok režíroval porážku Mladej Boleslavi. Tej nepomohol ani gól Róberta Lantošiho. "Škodováci" prehrali aj druhý raz, keď mal spomínaný krídelník rovnako ako Skalický jeden bod za prihrávku.

Šesťbodové sú takisto Pardubice. V produktivite z Ligy majstrov pokračuje Peter Čerešňák (1+1). Len bod má v tabuľke majstrovský Třinec. Bodovali iba Marko Daňo, ktorý dostal aj pokutu za filmovanie, Martin Marinčin a Richard Pánik (všetci 0+1). Matej Tomek doviedol Litvínov k výhre nad Plzňou, za ktorú premiérovo nastúpil Samuel Hlavaj.

Zlou správou je, že Andrej Kollár si v úvodnom zápase novej sezóny zlomil ruku a Komete Brno bude chýbať dlhý čas. Dvadsaťtriročný center nedohral domáci duel s Hradcom, zranil sa už v 13. minúte.

Aktuálna tabuľka českej Extraligy.
Aktuálna tabuľka českej Extraligy.Flashscore

Vo švédskej SHL je Leksand na poslednom mieste tabuľky, ešte nebodoval. Marek Hrívik síce strelil už tri góly, ale mužstvo ich má dokopy na konte len päť. Na jeden krajanovi asistoval Peter Cehlárik. Tréneri ich na presilovke nechali spolu, no v hre piatich proti piatim nastupujú v odlišných formáciách. Dalibor Dvorský za Oskarshamn zatiaľ nebodoval.

Gólový účet v druhej švajčiarskej lige si otvoril Stanislav Horanský. Skóroval za Olten pri výhre nad Bellinzonou. Francúzsky Rouen odohral tri stretnutia, všetky vyhral. Marcel Haščák v nich zaznamenal bilanciu 1+3 a Milan Kytnár 0+1. Andrej Themár je s deviatimi bodmi (3+6) na čele produktivity poľskej ligy, lenže jeho Podhale vyhralo len raz zo štyroch prípadov. Roman Rác strelil za Tychy v dvoch dueloch dva presné zásahy.

Aktuálna tabuľka švédskej SHL.
Aktuálna tabuľka švédskej SHL.Flashscore