Haščák a Kytnár vyhrali francúzsky titul, Rouenu pomohli k obhajobe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Haščák a Kytnár vyhrali francúzsky titul, Rouenu pomohli k obhajobe
Haščák a Kytnár sa tešia z francúzskeho titulu.
Haščák a Kytnár sa tešia z francúzskeho titulu.Profimedia
Hokejisti francúzskeho klubu Rouen Dragons sa druhýkrát po sebe a celkovo osemnásty raz v histórii stali majstrami Francúzska a vyhrali tak po základnej časti aj play-off tamojšej Ligue Magnus.

Bordeaux - Rouen 2:3 pp

/konečný stav série 2:4/

Za Rouen počas celej sezóny nastupovali aj slovenskí útočníci Marcel Haščák a Milan Kytnár, ktorí sa teda takisto tešia z majstrovského titulu. Tento klub vyhral aj základnú časť, v ktorej získal 110 bodov. Priemerne zbieral na jedno stretnutie až 2,5 bodu, takže potvrdil svoju dominanciu.

Haščák počas základnej časti aj vinou zdravotných problémov odohral 28 zápasov a nazbieral 25 bodov (10+15). V play-off pridal sedem bodov (3+4). Kytnár v dlhodobej súťaži počas počas 41 štartov zaznamenal osem gólov a 25 asistencií, vo vyraďovacej fáze pridal päť bodov (1+4).

Rouen je s osemnástimi titulmi druhým najúspešnejším klubom. Na prvom mieste je Chamonix s 30 zápismi, ale ten naposledy vyhral ešte v roku 1979. Kapitán Rouenu Loïc Lampérier vyhral svoj ôsmy francúzsky titul, čím sa dostal na čelo tejto štatistiky. Spoločne s ním tam sú aj Franck Pajonkowski a Marc-André Thinel.

Druhý menovaný je súčasťou Rouenu štvrtým rokom ako asistent generálneho manažéra. Súčasťou majstrovského tímu sú aj kanadský obranca Sacha Guimond, ktorý nastupoval za Banskú Bystricu a Bratislavu Capitals či jeho krajan Rob Flick, bývalý člen Zvolena aj Trenčína.

V tejto sezóne Ligue Magnus sa predstavili štyria slovenskí hokejisti. Brankár Marek Čiliak a jeho Marseille vypadli v semifinále play-off, zatiaľ čo útočník Daniel Babka sa s Nice porúčal už vo štvrťfinále.