MS v hokeji: Česi rozstrieľali Švédov, čaká ich súboj o domáce zlato

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česi rozstrieľali Švédov, čaká ich súboj o domáce zlato + VIDEO

Aktualizované
Česká striedačka oslavuje postup do finále.
Česká striedačka oslavuje postup do finále.Profimedia
Českí hokejisti si zahrajú o zlatú medailu na majstrovstvách sveta prvýkrát od roku 2010, keď v semifinále zdolali Švédsko 7:3. Útočník Martin Nečas (25) si pripísal gól a tri asistencie, Lukáš Sedlák (31) a Dominik Kubalík (28) strelili po dva zásahy.

Švédsko - Česko 3:7

Zápas sa začal kuriózne, keď hneď po úvodnom vhadzovaní podrazil Kempe vedľa stojaceho Paláta a putoval na trestnú lavicu. Úvodný tlak Čechov však Švédi v oslabení zvládli a potom v rovnovážnom počte udreli. Zacha stratil puk v ľavom rohu a Marcus Johansson prepálil Dostála - 1:0. V 8. minúte vyrovnal Kubalík, keď za Gustavssona doklepol strelu Nečasa. Radosť Čechov trvala len 20 sekúnd, keď Pettersson poslal puk pred bránku a od korčule Krejčíka sa odrazila do siete - 2:1. Do konca prvej tretiny však domáci dokázali vyrovnať, keď sa presadil Kämpf po prihrávke Nečasa. Stav 2:2 zostal aj po strele Kempeho, švédsky útočník trafil iba žŕdku.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

V úvode druhej dvadsaťminútovky vykopol puk Gustavsson po teči Pastrňáka, švédsky brankár potom zmaril tomu istému hráčovi aj ďalšiu šancu. V 27. minúte už nestačil na strelu Kašeho a už o ďalších 16 sekúnd neskôr ho prekonal svojím prvým gólom na šampionáte Nečas. Skvelú fázu Čechov v zápase ešte zvýraznil Kubalík, ktorý strelil po rýchlom brejku piaty gól a Gustavssona vystriedal v bránke Ersson. Severania potom zlepšili hru v ofenzíve, Zetterlund trafil žŕdku. Ihneď po tom znížil Eriksson Ek.

Zostrih zápasu.
Flashscore

V tretej tretine najskôr Švédi nevyužili presilovku a neskôr pykali. Sedlák krátko po konci oslabenia dostal prihrávku od Kašeho a bekhendovým blafákom našiel medzeru medzi Erssonovými betónmi. Zverenci Sama Hallmana už na obrat nemali síl, naopak, druhým gólom v zápase poistil český triumf Sedlák opäť po bekhendovom zakončení v nájazde. Švédi budú hrať o bronz proti zdolanému z dvojice Kanada - Švajčiarsko. Na turnaji prešli základnou skupinou bez straty bodu, vo štvrťfinále zdolali Fínsko 2:1 po predĺžení.