MS v hokeji: Švéd Lundeström o spoluhráčovi Dostálovi: Musíme mu cloniť a posielať na neho veľa pukov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švéd Lundeström o spoluhráčovi Dostálovi: Musíme mu cloniť a posielať na neho veľa pukov

Lundeström prispel k štvrťfinálovej výhre nad Fínskom asistenciou.
Lundeström prispel k štvrťfinálovej výhre nad Fínskom asistenciou.Profimedia
Sobotňajší semifinálový stret majstrovstiev sveta v Prahe proti českému tímu bude špeciálny pre švédskeho útočníka Isaca Lundeströma (24). Nastúpi proti svojmu spoluhráčovi z Anaheimu Lukášovi Dostálovi (23), ktorý patrí k oporám tímu trénera Radima Rulíka (58). Lundeström sa rovnako ako jeho mužstvo teší na atmosféru v multifunkčnej pražskej aréne, kde bude domáci celok pri postupe do finále povzbudzovať takmer 18 000 divákov. Neporazení Švédi odohrali všetky svoje zápasy v Ostrave.

"Lukáš je výborný brankár. Mal skvelý minulý rok, hrali sme spolu v tíme, v bránke je naozaj veľmi dobrý," povedal Lundeström novinárom po štvrťfinálovom víťazstve nad Fínskom 2:1 po predĺžení, pri ktorom sa podieľal asistenciou na prvom góle. "A že udržal nulu vo štvrťfinále proti Američanom? To len dokazuje, že je to skvelý brankár. Budeme musieť pred neho postaviť veľa tiel. Nie je taký vysoký, takže musíme dobre cloniť v bránkovisku, robiť tam rozruch a posielať na neho veľa pukov," naznačil Lundeström spôsob, ako prekonať svojho kamaráta.

Švédsko ovládlo ostravskú skupinu B bez straty bodu a vo štvrťfinále v severskom derby si poradilo s Fínskom. Hráči však už krátko po zápase mysleli na semifinále. "Myslím si, že celý tím je naozaj veľmi dobrý, ale samozrejme - vyčnievajú Pastrňák a Nečas. Sú rýchli, majú skvelú strelu. Na nich sa musíme sústrediť asi najviac," povedal Lundeström.

Švédsko - Fínsko.
Flashscore

Severania, ktorí postúpili do semifinále prvýkrát od roku 2018, keď v Dánsku získali svoj 11. titul majstrov sveta, sa v piatok presúvali do Prahy. Rodák z Gällivare nepovažuje za problém, že Česi sú na podmienky v O2 Arene zvyknutí.

"Čaká nás rozkorčuľovanie, očakávam, že to bude podobné ako v Ostrave. Nebol tam najlepší ľad a počul som, že ani v Prahe nie je. Ale to je pre všetkých rovnaké, budeme pripravení aj na zlý ľad," doplnil Lundeström.

Švédsko - Česko (14:20)