Hlavaja od druhej tretiny trápili kŕče, zažil najvydarenejší zápas v kariére

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hlavaja od druhej tretiny trápili kŕče, zažil najvydarenejší zápas v kariére
Na snímke vľavo brankár Slovenska Samuel Hlavaj.
Na snímke vľavo brankár Slovenska Samuel Hlavaj.TASR
Samuel Hlavaj (21) má za sebou vydarenú a mimoriadne náročnú premiéru na MS. Slovenskí hokejisti vo svojom treťom zápase na šampionáte v Rige siahali po víťazstve s favorizovanou Kanadou, napokon prehrali 1:2 po nájazdoch.

Slovenský brankár mal 42 úspešných zákrokov a po zápase si prebral cenu pre najlepšieho hráča tímu. Prvé dva duely na MS odchytal Stanislav Škorvánek, v treťom dostal šancu mladý Hlavaj.

"Vôbec som nebol nervózny. Zápas som si chcel užiť a aj som si ho užil," uviedol po zápase. Od úvodu bol v neustálej permanencii, zámorskí hráči sa snažili o častú streľbu. "Určite to pomôže, keď som hneď v ohni, takto to chce každý brankár, že si hneď chytí puk. Potom je to lepšie," pokračoval.

Najviac práce mal Hlavaj v oslabeniach. Slovenskí reprezentanti nazbierali 41 trestných minút a Kanaďanom sa ubránili aj v minútovom oslabení o dvoch hráčov.

"Nehneval som sa za to. Chyby sa robia, ak by sa nerobili, zápasy by sa skončili 0:0. Chalani mi však v oslabeniach pomohli, aj tam boli situácie, keď bola prázdna bránka, ale výborne to zblokovali. Ďakujem im za to," pochválil spoluhráčov.

Prehľad zápasu Slovensko - Kanada

V nájazdoch sa zo Slovákov presadili Pánik a Chromiak, v drese Kanady skórovali Glass, Carcone a Quinn: "Ja mám nájazdy celkom rád, ale nie, keď hráč zakončí strelou," povedal gólman. Tento duel označil zatiaľ za svoj najvydarenejší v kariére: "Ale verím, že ešte väčší príde. Pred turnajom by sme všetci brali bod s Kanadou, ale myslím si, že sme siahali aj na viac," tvrdí.

Na konci druhej tretiny mal Hlavaj problém s kŕčmi, po zápase priznal, že sa necítil najlepšie: "Už ku koncu druhej tretiny boli kŕče a potom počas celej tretej. Keď som sa už hýbal, bolo to v poriadku, ale potom pri prerušení hry to nebolo dobré. Dva dni prídu celému tímu vhod, odohrali sme tri ťažké zápasy," dodal.