Hokejové šialenstvo sa začína. Petržalka chce do baráže o Niké ligu a Šramková do stovky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejové šialenstvo sa začína. Petržalka chce do baráže o Niké ligu a Šramková do stovky

Kapitánom Slovenska na MS v Česku bude Tomáš Tatar.
Kapitánom Slovenska na MS v Česku bude Tomáš Tatar.Profimedia/Flashscore
Je piatok 10. mája. Prakticky celé Slovensko bude popoludní hore nohami. Hokejisti vstúpia do českého šampionátu, kde budú mať domáce prostredie. Víkend nebude iba o hokeji, slovenskí fanúšikovia by mali pozornosť smerovať aj k tenisu či futbalu. O všetkom podstatnom, čo by si nemali nechať ujsť, píšu Flashscore Správy v pravidelných Víkendových tipoch.

Slovensko - Nemecko (piatok, 16:20)

Osem hráčov z NHL a napríklad dvanásť, ktorí pôsobili v českej extralige. Zo slovenskej tréneri ukázali na Škorvánka z Michaloviec, ktorý od nového ročníka bude pôsobiť v Hradci Králové, Gajdoša z majstrovskej Nitry a Goliana zo Slovana Bratislava. Najskúsenejším v kádri je Libor Hudáček so 117 zápasmi za národný tím. Výsledky slovenských hokejistov v príprave na šampionát boli kolísavé, V posledných zápasoch zdolali Poliakov 6:1, ale s USA prehrali 2:6, rovnako ako s českým tímom 1:4.

Program základnej skupiny Slovenska.
Program základnej skupiny Slovenska.Flashscore

Kanadský tréner Craig Ramsay povedie Slovensko na svojom šiestom svetovom šampionáte, čím vytvorí nový rekord slovenskej reprezentácie. Dvakrát viedol tím aj na olympijských hrách. Z Pekingu si pred dvoma rokmi priniesol bronz. Svojich zverencov vyšle do boja o cenný kov proti Nemecku. 

Posledné bitky s Nemeckom: Cesta za olympijským bronzom i 85 sekúnd košickej hrôzy

Nemci mieria na turnaj s cieľom obhájiť minuloročné senzačné striebro, na ktorom má podiel 15 hráčov z tohtoročného kádra. Ďalší štyria sú stabilnými členmi NHL - brankár a predpokladaná jednotka Grubauer, útočníci Peterka, Sturm i Reichel. Synovec slávneho českého útočníka Roberta by však v prvom zápase nemal nastúpiť, pretože sa k národnému tímu pripojí až v piatok po skončení play-off AHL.

Šramková - Boulterová (piatok, zhruba od 17:00)

Rebecca Šramková má na dosah premiérový posun do najlepšej stovky tenisového sveta. Žreb podujatia WTA 1000 v Ríme jej dokonale prial, keď po držiteľke voľnej karty bude tentoraz čeliť síce 26. hráčke turnaja, ale Katie Boulterová rozhodne nie je odborníčkou na antuku, práve naopak.

Aj preto sa očakáva, že Slovenka bude v 2. kole dokonca miernou favoritkou. Boulterová má za sebou prakticky nulové úspechy, pokiaľ ide o antukové dvorce. Tenistka, ktorá je momentálne na 28. mieste svetového rebríčka, hrala na tomto povrchu len svoj prvý zápas v hlavnej súťaži WTA - v Madride prehrala v úvodnom kole s tínedžerkou Robin Montgomeryovou.

Šramková si po Ríme výrazne polepší.
Šramková si po Ríme výrazne polepší.Flashscore

Šramková prežíva pri svojom debute na Italian Open skvelé obdobie. Priebežne 120. hráčka sveta a druhá najlepšia Slovenka na okruhu začala svoju púť v kvalifikácii a do druhého kola nastúpila bez straty setu. Svoju predošlú súperku, 19-ročnú držiteľku divokej karty a domácu Georgiu Pedoneovú, vyradila po výsledku 6:4, 6:1. 

Je to len jej šieste víťazstvo v hlavnom žrebe na turné v kariére a štvrté, ktoré prišlo za posledných 12 mesiacov. Blíži sa k debutu v TOP 100 po tom, ako v rovnakom období získala dva tituly ITF a vo finále turnaja Bari v Taliansku (125k) ju porazila Tamara Zidanšeková. 

Barážový boj o Niké ligu v 2. lige

Víťaza aktuálneho ročníka 2. ligy fanúšikovia už poznajú. Stalo sa ním Komárno. Historicky tak dve kolá pred koncom spečatilo svoju premiérovú účasť medzi elitou. Zverenci Mikuláša Radványiho si vytvorili sedembodový odstup pred prenasledovateľmi. Práve pod nimi sa črtá bitka do posledného hvizdu o nikéligovú baráž. Tretia Petržalka stráca na druhý Prešov iba dva body. V predchádzajúcom kole si to obaja rozdali proti sebe a rozišli sa bez gólov. 

Aktuálny pohľad do tabuľky.
Aktuálny pohľad do tabuľky.Flashscore

Prešovčania nesmú prehrať, inak sa dostanú pod výrazný tlak. V piatok doma hostia už istého vypadávajúceho z Dolného Kubína. Naopak, bývalý účastník Ligy majstrov z Petržalky cestuje na pôdu oslavujúceho Komárna. V záverečnom kole Prešov vycestuje do Humenného a Petržalka privíta pred svojimi fanúšikmi "béčko" Žiliny. Súboj na ostrie noža! Flashscore Správy prinesú tradične všetko podstatné.