Kelemen s Kochom vypadli z play-off AHL a môžu prísť reprezentovať Slovensko na MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kelemen s Kochom vypadli z play-off AHL a môžu prísť reprezentovať Slovensko na MS
Kelemen sa pôvodne mal ospravedlniť, avšak jeho pripojenie sa k reprezentácii je stále reálne.
Kelemen sa pôvodne mal ospravedlniť, avšak jeho pripojenie sa k reprezentácii je stále reálne.Profimedia
Slovenskí hokejisti Miloš Kelemen (24) a Patrik Koch (27) vypadli z play-off zámorskej AHL a sú k dispozícii pre potrebu slovenskej reprezentácie pre majstrovstvá sveta v Česku (10. až 26. mája). Ich Tucson nezvládol predkolo farmárskej súťaže napriek tomu, že proti Calgary bol favoritom.

Tucson - Calgary 3:4

/konečný stav série 0:2/

Roadrunners mali výhodu domáceho prostredia v oboch meraniach síl, ale ani raz nezvíťazili. Po prehre 0:2 ťahali za kratší koniec o jediný gól. Dve asistencie za Calgary zaznamenal český útočník Adam Klapka, Slováci v drese Tucsonu nebodovali. Ich krajan a forvard Samuel Honzek v zostave Wranglers chýbal.

Ako Miloš Kelemen, tak aj Patrik Koch reprezentovali Slovensko na poslednom šampionáte vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige, avšak ich účasť v Česku sa momentálne nedá potvrdiť.

Generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan avizoval, že Kelemen sa pôvodne ospravedlnil z rodinných dôvodov. Šatan sa však neskôr vyjadril, že Kelemenova účasť je otvorená.

Rodák z Lučenca má za sebou druhú sezónu v profesionálnom hokeji v zámorí. Za Arizonu Coyotes v nej odohral 10 súbojov v NHL s jednou asistenciou, zatiaľ čo na farme v Tucsone zaknihoval 32 bodov (16 gólov a 16 asistencií) v 54 meraniach síl základnej časti.

Pre Kocha bol ročník 2023/2024 premiérovým za "veľkou mlákou". V drese Arizony debutoval v NHL, o súťaž nižšie za Roadrunners nastúpil do 63 duelov s bilanciou 15 bodov (1+14). Príchod 27-ročného obrancu do reprezentácie by vylepšil defenzívu Slovenska, ktorá sa považuje za najväčšiu slabinu tímu trénera Craiga Ramsayho pred tohtoročnými MS.