Asistencia Fehérváryho nepomohla Washingtonu, Capitals sú zápas od ukončenia sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Asistencia Fehérváryho nepomohla Washingtonu, Capitals sú zápas od ukončenia sezóny
Aktualizované
Fehérváry (vľavo) si pripísal asistenciu, v sérii zaknihoval aj gól, avšak je krok od vyradenia z play-off.
Fehérváry (vľavo) si pripísal asistenciu, v sérii zaknihoval aj gól, avšak je krok od vyradenia z play-off.Profimedia
Slovenský hokejista Martin Fehérváry (24) si pripísal v noci na sobotu asistenciu za Washington Capitals v treťom zápase 1. kola play-off zámorskej NHL. Jeho tím nestačil na víťaza základnej časti New York Rangers 1:3 a prehráva už 0:3 na zápasy.

Washington - NY Rangers 1:3

/stav série 0:3/

Za Rangers získal dva body za gól a asistenciu Vincent Trocheck. V 9. minúte bol pri víťaznom presnom zásahu v podaní Barclaya Goodrowa. Jeho tímu výrazne pomohol k víťazstvu brankár Igor Šesťorkin, ktorý dosiahol 96,6-percentnú úspešnosť zákrokov, keďže vykryl 28 striel.

Jednu z nich vyslal aj Fehérváry, ktorý asistoval v 6. minúte pri úvodnom góle zápasu v podaní Johna Carlsona. Slovenský bek mal okrem toho aj štyri hity, dva pokusy hostí zablokoval a na ľade strávil 21:58 minúty v prvej obrannej dvojici práve s Carlsonom.

Štvrtý duel série je na programe v noci na pondelok o 02:00 SEČ.

Nashville - Vancouver 1:2

/stav série 1:2/

Vancouver strelil oba svoje góly v presilovke a využil tak dve z piatich hier v početnej prevahe. Víťazný na priebežných 2:0 padol v 25. minúte z hokejky Brocka Boesera, ktorý potrestal vylúčenie kapitána domácich Romana Josiho.

Aj Vancouveru pomohol k triumfu brankár, Casey DeSmith dosiahol s 29 zákrokmi 96,7-percentnú úspešnosť.

Colorado - Winnipeg 6:2

/stav série 2:1/

Colorado vsietilo päť zo šiestich gólov v záverečnom dejstve. Hviezdny Nathan MacKinnon mal gól a asistenciu pri víťaznom presnom zásahu v podaní Valeriho Ničuškina na priebežných 3:2 v 45. minúte. Troma bodmi za asistencie sa blysol jeho spoluhráč Casey Mittelstadt.

Los Angeles - Edmonton 1:6

/stav série 1:2/

Edmonton si vypracoval už v úvodnom dejstve vedenie 3:0. Domácim dal nádej na začiatku prostrednej tretiny Drew Doughty, no mentálne ich položil gól Evandera Kanea na 4:1, ktorý prišiel zhruba dve minúty po znížení.

Záver stretnutia poznačili početné potýčky a tresty - na oboch stranách bolo udelených dokopy 82 trestných minút. Trojbodovými zápasmi sa blysli kapitán Connor McDavid (1+2), Leon Draisaitl (2+1) a Ryan Nugent-Hopkins (0+3). Dva góly vsietil aj Zach Hyman.