Koniec skvelej kariéry. Krejčí na MS hrať nebude, mieri do hokejového dôchodku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec skvelej kariéry. Krejčí na MS hrať nebude, mieri do hokejového dôchodku
David Krejčí získal s národným tímom dve bronzové medaily na majstrovstvách sveta.
David Krejčí získal s národným tímom dve bronzové medaily na majstrovstvách sveta.Profimedia
Jeden z najlepších českých hokejistov 21. storočia David Krejčí (37) sa po návrate zo zámoria rozhodol ukončiť kariéru. Dlhoročný útočník Bostonu, s ktorým v roku 2011 získal Stanleyho pohár, v tejto sezóne nikde nehral.

V lete sa vyjadril, že zvažuje návrat na ľad, aby si prípadne zahral na májových majstrovstvách sveta v Prahe. Napokon je všetko inak.

"David dospel k tomuto záveru po konzultácii so svojím lekárom, keďže zranenia v dolnej polovici tela ho natoľko limitujú, že sa nemôže dostať do riadneho tréningu a záťaže," uvádza sa vo vyhlásení agentúry GMG Hockey, ktorá teraz už bývalého hráča zastupuje.

Krejčí sa s profesionálnym hokejom rozlúčil ako legenda organizácie Boston Bruins, v drese ktorej strávil celú svoju kariéru v NHL. Počas neuveriteľných 16 sezón nazbieral reprezentačný útočník 786 bodov za 231 gólov a 555 asistencií v 1032 zápasoch.

Po návrate zo zámoria skúsený útočník oznámil, že o svojej budúcnosti na konkrétnej adrese sa rozhodne neskôr v priebehu sezóny. O jeho služby mali záujem prakticky všetky extraligové kluby, v ktorých drese sa mal Krejčí pripravovať na vrchol tejto sezóny - domáce majstrovstvá sveta, ktoré v máji hostí Praha a Ostrava.

"Šampionát v Prahe ma láka. Na druhej strane však prevažujú iné veci. Zranenia, zdravie. Všetko to mám na váhe a ide to hore a dole. Uvidíme," povedal Krejčí na júnovom odovzdávaní Zlatej hokejky a dodal, že zvažuje viacero možností. "Myslím si, že na 99 percent nikde nezačnem sezónu. V NHL, v Česku, v Európe, nikde. Ak sa budem rozhodovať do Vianoc, tak to bude trvať do Vianoc," povedal.

Špekulovalo sa, že by mohol hrať v Česku za Olomouc, Třinec alebo Pardubice. Napokon sa už v extralige neobjaví. Pre národný tím získal dve bronzové medaily na majstrovstvách sveta a trikrát sa objavil na olympijských hrách. Český hokej prišiel v krátkom čase o ďalšieho skvelého hráča, koncom októbra ukončil kariéru Tomáš Plekanec.