Nesmierna pocta. Chára sa dostal do Tímu storočia Bostonu, nechýbajú ani Pastrňák a Krejčí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nesmierna pocta. Chára sa dostal do Tímu storočia Bostonu, nechýbajú ani Pastrňák a Krejčí

Chára sa dočkal ďalšieho uznania svojej profesionality.
Chára sa dočkal ďalšieho uznania svojej profesionality.Profimedia
Zdeno Chára (46) patrí medzi najväčšie legendy klubu Boston Bruins. Slovák bol zvolený do Tímu storočia pri príležitosti osláv 100. výročia založenia klubu. V elitnej spoločnosti sa ocitli aj českí hokejoví reprezentanti David Pastrňák (27) a David Krejčí (37). Patria medzi 20 najvýznamnejších hráčov v histórii organizácie spolu s ďalšími hviezdami ako Bobby Orr (75), Phil Esposito (81) či Ray Bourque (62).

Zostavu najvýznamnejších hráčov v histórii klubu, ktorý patrí do tzv. Original six zakladajúcich členov NHL, predstavili na piatkovom slávnostnom galavečere. O tíme storočia Bostonu Bruins rozhodla nezávislá komisia zložená z novinárov, historikov a fanúšikov.

Chára odohral v NHL celkovo 24 sezón, počas ktorých stihol nastúpiť do 1 680 duelov základnej časti a ďalších 200 stihol pridať v play-off. Účastník viacerých All-Star zápasov získal s milovaným Bostonom v roku 2009 Norris Trophy za najlepšieho obrancu NHL.

O dva roky neskôr však už nad hlavu dvíhal slávny Stanley Cup. V organizácii za sebou zanechal mimoriadnu stopu. Vo februári 2022 sa stal obrancom s historicky najvyšším počtom odohratých duelov v profilige. 

Pastrňák a súčasný kapitán Brad Marchand sú jedinými dvomi hráčmi vo výbere legiend, ktorí stále obliekajú dres Bruins. Od roku 2014 odohral rodák z Havířova za klub 593 zápasov, v ktorých nazbieral 619 bodov za 303 gólov a 316 asistencií. V úvodnom dueli novej sezóny si svoju bilanciu vylepšil o dva góly.

V roku 2020 sa podelil o Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca ligy, čím sa stal prvým hráčom klubu od sezóny 1974/75, ktorému sa to podarilo.

O 10 rokov starší Krejčí bol členom tímu, ktorý v roku 2011 získal Stanleyho pohár. Za Bruins odohral 1 032 súbojov, v ktorých zaznamenal 768 bodov za 213 gólov a 555 asistencií. V rokoch 2011 a 2013 bol najproduktívnejším hráčom play-off.