Krejčí už nebude obliekať dres Bostonu. Po 16 sezónach oznámil koniec kariéry v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčí už nebude obliekať dres Bostonu. Po 16 sezónach oznámil koniec kariéry v NHL

Aktualizované
Krejčí si už v NHL nezahrá.
Krejčí si už v NHL nezahrá.Profimedia
David Krejčí (37) si už v NHL nezahrá. Oznámil to vo vyhlásení, ktoré Boston zverejnil na sociálnych sieťach.

Skúsený center sa po pôsobení v drese HC Olomouc vrátil pred začiatkom sezóny 2022/2023 do Bostonu a s vedením "medveďov" podpísal ročný kontrakt. Krejčího draftovali Bruins v roku 2004 zo 63. pozície (2. kolo) a v roku 2011 pomohol tímu k triumfu v Stanleyho pohári.

V základnej časti NHL odohral 1 032 zápasov, v ktorých získal 786 kanadských bodov (231+555). Ešte lepší bodový priemer dosiahol v play-off, v ktorej má na konte 160 stretnutí so ziskom 128 bodov (43+85).

"Rád by som využil túto príležitosť a poďakoval celej organizácii Bruins za to, že vo mňa stále verili a dali mi možnosť byť súčasťou tejto úžasnej rodiny toľko rokov. Keď som bol v roku 2004 draftovaný, netušil som, že budem pracovať s takými neuveriteľnými a zanietenými ľuďmi. Doviedli nás do troch finále o zisk Stanleyho pohára a v roku 2011 sme dosiahli najvyšší cieľ. V celej organizácii som nadviazal mnoho skvelých priateľstiev."

"Vždy ste tu boli pre mňa, keď som niečo potreboval, a vždy tu budem pre vás. Chcem sa poďakovať aj médiám a fanúšikom Bruins. Vždy ste sa ku mne správali len s rešpektom a ja vám budem navždy vďačný," povedal Krejčí vo vyhlásení pre oficiálnu stránku klubu.

Krejčí pravdepodobne s hokejom nadobro neskončil. V rozhovore s novinármi na slávnostnom odovzdávaní Zlatej hokejky koncom júna povedal, že ho láka účasť na domácich majstrovstvách sveta v máji budúceho roka a uvažuje o pôsobení v Európe.