Lašák zavolá Škorvánkovi, sleduje aj brankárov Košíc. Nikto ďalší už asi nepríde, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lašák zavolá Škorvánkovi, sleduje aj brankárov Košíc. Nikto ďalší už asi nepríde, vraví
Lašák pozorne sleduje slovenských gólmanov.
Lašák pozorne sleduje slovenských gólmanov.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia sa momentálne pripravuje na svetový šampionát s trojicou brankárov. Ku Samuelovi Hlavajovi (22), Matejovi Tomekovi (26) a Dávidovi Hrenákovi (25) by mal čoskoro pribudnúť Stanislav Škorvánek (28).

Tréner brankárov Ján Lašák ešte sleduje dvojicu Košičanov Janus - Riečický, no uviedol, že k vyššie spomínanej štvorici sa už zrejme nikto nepridá. Hlavaj s Hrenákom odchytali minulotýždňové zápasy proti Švajčiarom, teraz k nim pribudol Tomek.

"Sme radi, že prišiel. Volali sme mu a dali sme mu deň na rozmyslenie. Na druhý deň volal s nadšením, že chce zabojovať o flek, to sa nám páči," uviedol Lašák. "Robím to tak vždy, chcem, aby si to doma rozobral. Chcem, aby bol o tom stopercentne presvedčený," dodal tréner brankárov Slovenska.

Tomek mal našliapnuté k účasti na šampionáte aj vlani, nevyšiel mu však zápas s Českom (1:5), v ktorom inkasoval päť gólov z 28 striel. Pri prehre s Nemeckom (3:4 pp) chytal do 46. minúty a zo 17 pokusov prešli za jeho chrbát tri.

"Uvidíme, kam sa posunul. Bol s nami už v decembri v Nemecku a tam ukázal, že sa posúva aj ľudsky. Nebol žiadny problém a v play-off českej extraligy ukázal, že káru vie potiahnuť," vravel Lašák.

Matej Tomek nechýba na reprezentačnom zraze.
Matej Tomek nechýba na reprezentačnom zraze.TASR

Čoskoro by sa mal k tímu pripojiť aj Škorvánek, ktorý s Michalovcami vypadol v semifinále Tipos Extraligy v sérii s Nitrou (2:4). "Počítame s ním. Poznám pocit, keď človek vypadne z play-off. Viem, že je psychicky dole, tak mu chcem nechať vydýchnuť a potom mu zavolám," uviedol Lašák.

Prezradil, že ku štvorici gólmanov sa už zrejme nikto nepridá: "V kontakte sme boli so Šimonom Latkóczym, bavili sme sa o tom, aj Adam Gajan sa ozval, že je pripravený. Je tu aj Denis Godla, ktorý vie hocikedy naskočiť. Sledujeme aj chalanov z Košíc, ale k tejto štvorke, ktorá tu bude, ak budú zdraví a ak všetko bude v poriadku, tak by už nemal nikto prísť. No veľa vecí sa v športe mení, tak uvidíme."

Kto bude chytať v Nemecku, Lašák neprezradil. Všetci brankári sa budú pripravovať rovnako. "Chalani vedia, do čoho idú, ale je moja úloha je pripraviť ich. Verím, že to zvládnu a zopakujú vlaňajšok, keď boli brankári najužitočnejší hráči nášho mužstva," uzavrel.