MS v hokeji ONLINE, 9. deň: Slováci so štvrtou výhrou v rade, Švédi prepísali históriu turnaja

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 9. deň: Slováci so štvrtou výhrou v rade, Švédi prepísali históriu turnaja

Aktualizované
Slováci ťahajú na MS víťaznú sériu.
Slováci ťahajú na MS víťaznú sériu.TASR
Jedno z najočakávanejších športových období sa už naplno rozbehlo. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Program:

Dánsko - Švajčiarsko 0:8

Lotyšsko - Švédsko 2:7

Kanada - Fínsko 5:3

Nemecko - Poľsko 4:2

Česko - Veľká Británia 4:1

Francúzsko - Slovensko 2:4

Novinky:

23:04 - Pozrite si zostrih zápasu Francúzsko - Slovensko.

Zostrih zápasu Francúzsko - Slovensko.
Flashscore

22:40 - Slovensko v tretej tretine opäť skórovalo a zvíťazilo 4:2. Posledný zásah tímu s dvojkrížom na hrudi zaznamenal v stretnutí Mário Grman, ktorý mal pred duelom žalúdočné problémy. Dvojgólový Hudáček je momentálne na delenej 2. priečke v kanadskom bodovaní celého turnaja.

22:37 - Českí hokejisti si v sobotnom stretnutí A-skupiny MS v Prahe poradili s Veľkou Britániou a vrátili sa na čelo tabuľky. Domáci hráči, ktorí nastúpili už aj so zámorskou posilou Martinom Nečasom, v zápase jasne dominovali, na strely vyhrali 45:15.

21:50 - Francúzi v druhej tretine strelili gól, no slovenská reprezentácia vedie po dvoch zásahoch Libora Hudáčka 3:1.

20:57 - Slovensko sa ujalo vedenia len tri stotiny pred koncom prvej tretiny po góle Pavla Regendu.

20:07 - Pozrite si zostrih zápasu Kanada - Fínsko.

Zostrih duelu Kanada - Fínsko.
Flashscore

19:37 - Martin Nečas nastúpi proti Veľkej Británii v druhej formácii spolu s Palátom a Tomáškom. Dominik Kubalík, ktorý s nimi doteraz hrával, klesol do tretej formácie, kde nahradil Davida Kämpfa.

18:53 - Nemci urobili ďalší krok do štvrťfinále. V Ostrave mali proti Poľsku veľa práce, ale vyhrali 4:2 a v neúplnej tabuľke skupiny B sú teraz druhí za Švédskom. Za obhajcov strieborných medailí dvakrát skóroval John-Jason Peterka.

18:40 - Fínsko utrpelo tretiu prehru na majstrovstvách sveta, keď podľahlo Kanade 3:5 a pred zápasmi s Dánskom a Švajčiarskom zostáva v tabuľke A-skupiny na štvrtom mieste. Na triumfe javorových listov sa s bilanciou 1+2 podieľal Owen Power.

16:30 - Fíni vybehli na Kanadu vo veľkom štýle, po štyroch minútach vyhrávali už o dva góly. Najskôr sa presadil Puljujarvi a následne z presilovky zvýšil Puustinen.

15:30 - Pozrite si zostrih zo zápasu Lotyšsko - Švédsko.

Zostrih stretnutia Lotyšsko - Švédsko.
Flashscore

15:23 - K hokejistom USA sa na prebiehajúcich MS v Ostrave pripojí brankár Charlie Lindgren. Vedenie reprezentácie malo o neho záujem už pred šampionátom, no pôvodne pozvánku odmietol. Na súpiske zaujme uvoľnené miesto po Alexovi Lyonovi, ktorý sa zranil v druhom zápase MS v proti Nemecku a už odišiel z dejiska šampionátu.

15:20 - Švédom sa v dueli s Lotyšmi podarilo zaznamenať rekord MS, pretože za 26 sekúnd skórovali až trikrát. V druhej tretine strelil dva góly za sebou Fabian Zetterlund, následne na neho bleskovo zareagoval Joel Eriksson Ek. Prekonali tým výkon Kanaďanov, ktorí vsietili na MS 1986 tri góly Poľsku v priebehu 36 sekúnd (zvíťazili 8:3).

15:00 - Sobotňajší program MS odštartovali vysoké víťazstvá hokejistov Švajčiarska a Švédska. Oba tímy si zahrajú vo štvrťfinále. Viac v článku.

13:20 - V stretnutí proti Švédsku otvoril strelecký účet Lotyšov kapitán Kaspars Daugavinš, ktorý hráva za Michalovce.

13:00 - Útočník Caroliny Nečas pricestoval do Prahy na stretnutie tímu. "Večer chce hrať," povedal po poludňajšom tréningu pred zápasom s Britmi asistent trénera Jiří Kalous.

12:45 - Obranca Mário Grman nebude chýbať v zostave Slovenska vo večernom zápase proti Francúzsku. Pre zdravotné problémy vynechal štvrtkový tréning, no počas piatkového dobrovoľného rozkorčuľovania už riadne trénoval s tímom. Viac v článku.

12:24 - Predpokladaná zostava Slovenska v zápase s Francúzskom: Hlavaj - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš, Golian - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Pospíšil, Regenda - Daňo, Sukeľ, Kudrna

11:15 - Brankár českej hokejovej reprezentácie Petr Mrázek verí, že po príchode Martina Nečasa z Caroliny bude domáci tím na prebiehajúcich MS výrazne silnejší v ofenzíve. Česi navyše po vypadnutí Bostonu z play-off zámorskej profiligy dúfajú, že mužstvo by mohli posilniť aj útočníci David Pastrňák a Pavel Zacha. Verdikt o ich možnom prílete má padnúť v priebehu soboty. Viac v článku.

11:06 - "Dúfam, že gólom to z nás opadlo. Musíme vyhrať oba víkendové zápasy, nie je o čom" zdôraznil v rozhovore pre denník Šport Juraj Slafkovský.

10:10 - Urobiť ďalší krok k postupu do štvrťfinále. To je jasný cieľ slovenských hokejistov v dueli proti Francúzsku. Slováci proti galskému kohútovi hrali 35-krát, v 26 prípadoch sa tešili z triumfu, trikrát sa zrodila remíza, šesťkrát prehrali. Na MS je bilancia ešte lepšia, z deviatich zápasov zaváhali Slováci iba raz - v Minsku 2014. Viac v článku.

09:48 - Tri z posledných štyroch vzájomných duelov vyhrali Slováci nad Francúzmi rozdielom dvoch gólov. Výnimkou je súboj na MS 2019, keď sa zrodil slovenský triumf 6:3. Víťazstvá teda vôbec neboli až tak jednoznačné. Zmeniť sa to pokúsi partia okolo Tomáša Tatara už dnes večer v Ostrave o 20:20 SEČ.

Výsledky ostatných vzájomných stretov Francúzov so Slovákmi.
Výsledky ostatných vzájomných stretov Francúzov so Slovákmi.Flashscore

09:02 - Českí fanúšikovia majú Ďalší dôvod na radosť. Po tom, čo sa generálny manažér národného tímu Petr Nedvěd dohodol s útočníkom Caroliny Martinom Nečasom, sa v zámorí skončila sezóna aj Bostonu. Bruins nestačili v šiestom zápase série play-off NHL na Floridu. Pokiaľ výstupné testy a zdravotné prehliadky hráčov dopadnú dobre, sú pre potreby MS voľní David Pastrňák a Pavel Zacha.

08:34 - Majstrovstvá sveta v Česku majú za sebou 36 duelov, z pohľadu hracích dní vstupuje skupinová fáza do poslednej tretiny. Pred sobotou nechýba pohľad na lídrov slovenských, šampionátových i tímových štatistík. Viac v článku.

08:10 - Českých hokejistov čaká po úspešne zvládnutom dueli s Rakúskom (4:0) na domácom svetovom šampionáte v Prahe ďalší súboj s outsiderom. V sobotu sa výber trénera Radima Rulíka, ktorý počas dopoludnia doplní aj útočník Caroliny Martin Nečas, postaví proti Veľkej Británii.

Preview zápasu Česko - Veľká Británia.
Flashscore

07:30 - Po troch výhrach v rade by si zverenci trénera Ramsayho na svetovom šampionáte radi pripísali aj štvrtú. V ceste im stojí Francúzsko, ktoré doposiaľ zaknihovalo jeidný triumf, keď porazilo Poľsko 4:2. Rovnakým pomerom sa skončil aj posledný vzájomný stret Slovákov s Francúzmi na MS 2022.

Preview zápasu Francúzsko - Slovensko.
Flashscore