Musia sa pridať aj ďalší, ale mali sme na bod, hodnotí Radivojevič zápas proti Česku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Musia sa pridať aj ďalší, ale mali sme na bod, hodnotí Radivojevič zápas proti Česku

Branko Radivojevič zhodnotil stretnutie proti Česku.
Branko Radivojevič zhodnotil stretnutie proti Česku.TASR
Úvodné stretnutie Slovenska na majstrovstvách sveta sa skončilo tesnou prehrou proti Česku. Samotný zápas hodnotí exkluzívne pre Flashscore Správy Branko Radivojevič (42), ktorý ako hráč štartoval na svetovom šampionáte šesťkrát a získal striebro aj bronz. Dvakrát si zahral na ZOH.

Aké sú vaše pocity zo zápasu krátko po jeho skončení?

"Myslím si, že sme mali minimálne na bod. Duel bol vyrovnaný. Rozhodla prvá tretina, v ktorej padli všetky góly, a potom sme už nedokázali odpovedať, čo je škoda. Treba si zobrať to dobré. Stále máme pred sebou veľa stretnutí. V prvom rade je potrebné pripraviť sa na Lotyšov."

Hovorili ste o pozitívach, aké to sú?

"Brankár Škorvánek zachytal v druhej a tretej tretine veľmi dobre. Dal nám šancu bodovať. Mne sa páčili individuálne výkony hráčov ako Okuliar, Chromiak alebo Čacho, ktorí hrali veľmi dobre. Verím, že sa k nim pridajú ďalší chalani."

Prehľad zápasu Slovensko - Česko 2:3

Čo hovoríte na výkony ofenzívnych lídrov?

"Čo si pamätám, tak aj na olympiáde sa rozbiehali pomalšie. Nebol to ich najlepší zápas, ale turnaj sa iba začína. Títo hráči potrebujú čas a od zápasu k zápasu budú lepší."

Pred turnajom sa veľa riešilo zloženie obrany. Ako sa vám pozdávala proti Česku?

"Nebolo to zlé. Páčil sa mi hlavne Koch, ktorý hral tvrdo a mal tam dobré zákroky. Nemyslím si, že defenzíva bola najslabšia časť mužstva. Chalani obstáli dôstojne. Samozrejme, stále máme čo zlepšovať. Verím tomu, že budeme iba lepší."

Ako ste videli situáciu pri faule Rosandiča, z ktorej padol rozhodujúci gól?

"Z verdiktu som bol prekvapený. Nezdvihol nohu, bol rozkročený a celý čas išiel za pukom. Podľa mňa to bola nevinná zrážka a dať za to až päť minút je veľa, no arbitri rozhodli ako rozhodli."

Systém Česka asi nebol ničím prekvapivým. Súhlasíte?

"Nie, hrali typický fínsky systém. Bola škoda, že po prvom našom góle hneď vyrovnali a že sme dlhší čas neudržali výsledok 1:0. Oni by museli viac otvárať hru, z čoho mohlo prameniť viac chýb a to by sme mohli využiť."

Prehľad zápasu Slovensko - Lotyšsko

Ako sa vám páčil výkon brankára?

"Ako som spomínal, dal nám šancu bodovať. Mal veľmi veľa dobrých zákrokov, niektoré v doslova vyložených šanciach. Vďaka nemu sme stáli boli v hre. S jeho výkonom som bol spokojný."

Ktoré veci musí Slovensko preniesť do ďalšieho stretnutia proti Lotyšsku?

"Myslím si, že tam bolo veľa dobrých vecí, ale to, čo potrebujeme zlepšiť, je, aby sa pridalo viac chalanov a boli sme efektívnejší. Premenili sme hneď prvú presilovku, mali sme však šance aj na ďalšie góly. Potrebujeme byť v špeciálnych tímoch čo najlepší. Neinkasovať góly v oslabeniach a dať ich počas presiloviek."