Nakoniec na MS nepôjde. Gernáta vyradilo zranenie, nahradí ho Jánošík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nakoniec na MS nepôjde. Gernáta vyradilo zranenie, nahradí ho Jánošík

Gernát mal zdravotné problémy, ale prognózy smerom k MS boli pozitívne.
Gernát mal zdravotné problémy, ale prognózy smerom k MS boli pozitívne.TASR
Obranca Martin Gernát (30) nebude slovenskej hokejovej reprezentácii k dispozícii na MS v Rige a Tampere. Z účasti na šampionáte ho vyradilo zranenie brušného svalstva. V kádri ho nahradí Adam Jánošík (30), informoval Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

Gernát zo švajčiarskeho HC Lausanne sa zranil minulý týždeň v prvom prípravnom zápase Slovenska s Rakúskom v Kapfenbergu po náraze do otvorených dvierok na striedačke súpera. Aj keď pôvodne vyšetrenie nepreukázalo komplikované poranenie, situácia sa zmenila.

„Opätovné vyšetrenie odhalilo, že po tréningovej záťaži prišlo k natrhnutiu brušného svalstva. Takéto zranenie mu neumožňuje štart na majstrovstvách sveta,“ vysvetlil tímový lekár Pavol Lauko pre portál hockeyslovakia.sk.

Tridsaťročný Jánošík z tímu českého extraligistu BK Mladá Boleslav pôvodne vypadol z kádra v príprave pred MS ešte začiatkom mája. S 96 štartmi v najcennejšom drese bude na šampionáte patriť medzi najskúsenejších hráčov vo výbere Craiga Ramsayho. Slovenská reprezentácia odštartuje MS v piatok 12. mája zápasom proti Českej republike.

Slovensko - Česko, 12. máj o 15:20