Nemec oficiálne posilní Slovensko, kedy nastúpi? Pozornosť sa sústredí na Tatara

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec oficiálne posilní Slovensko, kedy nastúpi? Pozornosť sa sústredí na Tatara

Šimon Nemec je stále "iba" tínedžer, no už teraz bude obrovskou posilou pre defenzívu Slovenska.
Šimon Nemec je stále "iba" tínedžer, no už teraz bude obrovskou posilou pre defenzívu Slovenska.Profimedia
Šimon Nemec (19) posilní slovenskú reprezentáciu na hokejových MS. Potvrdil to v piatok trénerský štáb národného tímu. Nemec dostal oficiálne povolenie štartovať na šampionáte od jeho klubu New Jersey Devils po vypadnutí z play-off NHL.

Devätnásťročný obranca by mal priletieť do Rigy v sobotu a nastúpiť by mohol už v pondelkovom zápase základnej skupiny proti Kanade. Trénerský štáb komunikuje aj s útočníkom Tomášom Tatarom, ktorému sa tiež skončila sezóna.

"So Šimonom to vyzerá veľmi dobre. Je pripravený prísť. Jeho klub sa vyjadril, že ho pustia. Je to len otázka administratívy. Dnes v noci nášho času by mal letieť a čakáme, že dorazí. S Tomášom sme v kontakte, chceme aby nás posilnil, ale zatiaľ nevieme," uviedol po piatkovom dopoludňajšom rozkorčuľovaní v Rige asistent trénera Peter Frühauf.

Nemec pravdepodobne zasiahne do bojov v pondelok, Slováci nastúpia o 15:20 vo svojom treťom súboji v skupine proti Kanade. "Je to reálne," potvrdil Frühauf. Zverenci Craiga Ramsayho odštartujú šampionát v piatok o 15:20 proti Česku. Frühauf neprezradil, kto z tria Hlavaj, Škorvánek, Riečický nastúpi do bránky.

"Káder je v poriadku, až na malé boľačky. Chalani sú dobre nastavení. Kto bude chytať, to vám teraz nepoviem. Máme osem obrancov, nastúpi len sedem a máme štrnásť útočníkov a nastúpi len dvanásť."

Slovensko - Česko, piatok 15:20