MS v hokeji: Neopísateľný zážitok, fanúšikovia boli neuveriteľní, vraví Rutta po postupe do finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neopísateľný zážitok, fanúšikovia boli neuveriteľní, vraví Rutta po postupe do finále MS

Rutta a jeho defenzívna práca v zápase proti Švédom.
Rutta a jeho defenzívna práca v zápase proti Švédom.Profimedia
Obranca Jan Rutta (33) označil po semifinálovej výhre nad Švédmi 7:3 postup českého hokejového tímu do finále majstrovstiev sveta za neopísateľný zážitok. V rozhovore s novinármi pochválil streleckú efektivitu národného tímu. Nepovažuje však za výhodu, že Česi budú mať viac času na oddych v porovnaní s nedeľňajším súperom, ktorým bude obhajca zlata Kanada alebo Švajčiarsko.

Švédsko - Česko 3:7

"Je to fantázia. Keď sme dali v druhej tretine tri zlepené góly, bola to neuveriteľná atmosféra. Takto to zvládnuť... Ako štvrťfinále, tak aj semifinále. Fanúšikovia sú úžasní. Je to neopísateľný zážitok," vyhlásil 33-ročný Rutta.

V prvej tretine sa hostiteľská krajina dvakrát dotiahla na Tre Kronor a do kabín sa šlo za stavu 2:2. Česi však v prostrednej tretine strelili tri góly v priebehu 178 sekúnd. 

"Začiatok mali dobrý, ale potom sme začali hrať to, čo sme robili celý turnaj, a Dosty (brankár Lukáš Dostál) nás podržal. Je super, že sme si na to počkali a že nám tam napadali góly v druhej tretine, to bolo veľmi dôležité," nadviazal Rutta. 

Zostrih zápasu Švédsko - Česko.
Flashscore

"Naše premieňanie šancí bolo úžasné. Streliť tri góly v takom krátkom čase v druhej tretine... Atmosféra a diváci boli neuveriteľní, určite nám to pomohlo," zamyslel sa bek San Jose.

Česi hrali v sobotu od 14:20 a budú mať viac času na oddych, keďže druhé semifinále medzi Kanaďanmi a Švajčiarmi je na programe o 18:20. Podľa Ruttu to však vplyv na finále mať nebude. 

"Neviem, je to posledný duel sezóny. Kedy inokedy nabrať sily ako na posledný zápas sezóny," povedal dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Tampou Bay v rokoch 2020 a 2021.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Zverenci trénera Radima Rulíka doťahovali v piatich z deviatich stretnutí na turnaji nepriaznivé skóre, ale zakaždým odpovedali a neprehrali v riadnom hracom čase. "Začiatok opäť nebol ideálny, ale dokážeme sa dobre vrátiť do zápasov a reagovať na vývoj. Teraz to bolo zase super," uzavrel Rutta.