Proti papierovo najkvalitnejšiemu bez hráčov z NHL. Ramsay privítal všetkých nominovaných

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Proti papierovo najkvalitnejšiemu bez hráčov z NHL. Ramsay privítal všetkých nominovaných
Slovenskí hokejisti pokračujú v príprave pred štartom MS v Česku.
Slovenskí hokejisti pokračujú v príprave pred štartom MS v Česku.TASR
Slovenských hokejistov čaká tento týždeň papierovo najkvalitnejší súper v rámci záverečného bloku prípravy pred MS. Proti Čechom sa predstavia aj so štvoricou Marek Hrivík, Peter Cehlárik, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ. Hrivíka ešte limituje zranenie. Na utorňajšom zraze privítal tréner Craig Ramsay všetkých 25 nominovaných hráčov.

Slovensko - Česko (piatok, 16:30)

Po dvojzápase s Nemeckom opustili káder brankár Dávid Hrenák a trio útočníkov Silvester Kusko, Marek Hecl, Andrej Kukuča. Brankár Stanislav Škorvánek nahradil Hrenáka a do reprezentácie sa tešil. "Trochu som si oddýchol a vypustil sklamanie z nevydareného semifinále. Ale je tu nová výzva a dám do toho všetko."

S Čechmi sa Slováci stretnú 26. apríla v Trenčíne a o deň neskôr v Bratislave. Ramsayho zverenci majú za sebou polovicu zo zápasového programu prípravy na svetový šampionát. Dosiahli v ňom dve víťazstvá proti Švajčiarsku (5:3 a 3:0), s Nemcami zvíťazili 5:4 po predĺžení a prehrali 3:7.

Pohľad na ostatné výsledky reprezentácie Slovenska.
Pohľad na ostatné výsledky reprezentácie Slovenska.Flashscore

Po dvojzápase s Českom sa slovenskí reprezentanti zídu opäť v utorok v Žiline, kde sa predstavia proti Poľsku. K dispozícii by trénerom mali byť už aj posily z NHL obranca Šimon Nemec a kvarteto útočníkov Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. "Po Čechoch budú dva dni voľna a títo piati prídu do Žiliny. Uvidíme, kto bude hrať, ale niektorí by mali nastúpiť," povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Program pred štartom MS v Česku.
Program pred štartom MS v Česku.Flashscore

Realizačný tím ešte sleduje aj finálové série v Česku a na Slovensku. Rovnako aj situáciu v zámorskej AHL, kde hrá niekoľko adeptov na reprezentačný dres. "Hráčov, ktorí vypadnú, budeme kontaktovať. Uvidíme, v akom budú stave, ale niektorí sú pozitívne naladení a ak nebudú mať povinnosti, tak sú otvorení rozprávať sa o príchode do reprezentácie," dodal Šatan.

Informoval aj o situácii s Milošom Kelemenom. Slovenskému útočníkovi sa narodilo dieťa a dal preto prednosť rodine, ale existuje nádej, že sa ešte zapojí do prípravy: "S Kelemenom to ešte nie je uzavreté. Situácia je nejako daná, ale nie to ešte úplne uzavreté. Budeme s ním ešte hovoriť."

Nominácia Slovenska na sústredenie a dvojzápas proti Česku v Trenčíne a Bratislave (23.-27. apríla 2024):

Brankári: Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (Litvínov)

Obrancovia: Patrik Bačik (HC'05 Banská Bystrica), Boris Brincko (HK Poprad), Martin Bučko (Škoda Plzeň/Dynamo Pardubice), Daniel Gachulinec (HKM Zvolen), Andrej Golian (Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Rayen Petrovický (Dukla Trenčín)

Útočníci: Jozef Baláž (Dukla Trenčín), Lukáš Cingel, Andrej Kollár (obaja Kometa Brno), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Marek Hrivík, Peter Cehlárik (obaja Leksand), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja Litvínov), Matej Kašlík (HKM Zvolen), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Samuel Takáč (Slovan Bratislava), Oliver Okuliar, Alex Tamáši (obaja Mountfield Hradec Králové), Servác Petrovský (Owen Sound Attack)

Slovensko - Česko (sobota, 14:00)