MS v hokeji 2024: Tatar nebude chýbať vo výbere Slovenska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenský tím posilní aj Tomáš Tatar. Čakajú ho siedme majstrovstvá sveta
Aktualizované
Slovensku nebude chýbať na MS srdciar Tatar.
Slovensku nebude chýbať na MS srdciar Tatar.TASR
Hokejový útočník Tomáš Tatar posilní Slovensko na MS v Prahe a Ostrave. V pondelok to potvrdil generálny manažér jeho klubu Seattle Kraken Ron Francis.

Tridsaťtriročný krídelník prišiel do klubu počas sezóny z Colorada a v 43 dueloch v jeho farbách nazbieral 15 bodov za osem gólov a sedem asistencií. V drese Avalanche nastúpil na 27 zápasov s bilanciou jeden gól a osem asistencií.

Tatar štartoval na šiestich svetových šampionátoch. Pred dvoma rokmi bol kapitán Slovenska a vo ôsmich stretnutiach nazbieral šesť bodov (3+3). V roku 2012 získal striebro.

Tréner Craig Ramsay tak môže v Čechách počítať so štyrmi hokejistami, ktorí v prebiehajúcej sezóne pravidelne hrávali v NHL. Pred Tatarom prisľúbili účasť aj Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Martin Pospíšil. Na šampionáte by sa mal predstaviť i Pavol Regenda, ktorý v tomto ročníku odohral päť duelov za Anaheim.

Zo Seattlu smerujú na MS aj Nemec Philipp Grubauer, Francúz Pierre-Edouard Bellemare, Švéd Andre Burakovsky a Kanaďania Jared McCann, Brandon Tanev a Jamie Oleksiak.