MS v hokeji: Žiadny gól ma ešte na kolená nedostal, smial sa hrdina Pastrňák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pusa do publika a gratulácia od Jágra. Žiadny gól ma ešte na kolená nedostal, smial sa Pastrňák

Gólová eufória Davida Pastrňáka.
Gólová eufória Davida Pastrňáka.Profimedia
Na tento moment čakal odvtedy, čo po vyradení z play-off s Bostonom prišiel do Prahy na majstrovstvách sveta. Gól. Za posledné dve sezóny za morom ich nastrieľal 117, triafa sa prakticky na požiadanie. Lenže počas hokejového sviatku vo svojej vlasti, kde chcel potešiť ľudí najviac, sa David Pastrňák (27) nie a nie presadiť. Vystrelil 15-krát, no bez efektu. Až tá nasledujúca rana sa ujala a rovno rozhodla finále šampionátu.

V Česku sa zdvihli milióny rúk, keď vystrelil puk k žrdi švajčiarskej bránky. Pastrňák sa v eufórii šmýkal na kolenách a potom poslal bozk na tribúnu. Jaromír Jágr sa uznalo v čestnej lóži pousmial, po zápase strelca objal, keď mu odovzdával cenu pre najlepšieho hráča stretnutia. Fanúšikovia v tej chvíli skandovali: "Pasta, Pasta!". A hlavný aktér večera si tú chvíľu užíval. "Som natešený na oslavy!" vravel.

Čo vám momentálne ide hlavou?

"Som veľmi hrdý, šťastný, že sme to dokázali. Prišiel som do neskutočnej partie, chalani nám to so Zachičom (Pavlom Zachom ) urobili veľmi jednoduché, aby sme zapadli do tímu. Dlho sme na zlatú medailu čakali, nemohlo to prísť v lepší čas ako na majstrovstvách u nás doma. Ako pre nás, tak aj pre fanúšikov v hľadisku, ktorí tu vytvárali neskutočnú atmosféru."

Dalo sa vôbec schovať si gól na lepšiu chvíľu?

"Bol to vyrovnaný zápas, samozrejme sme si priali trošku pokojnejší priebeh, ale také je finále. Nakoniec rozhodol signál z buly. A emócie? Videli ste ich na mojej oslave gólu. Myslel som si, že sa po góle nikdy na kolená nedostanem. Ale tá radosť bola taká veľká, že ani neviem, že to vo mne je!"

Zachytili ste slová Jaromíra Jágra, ktorý pred zápasom uviedol, že si myslí, že finále rozhodnete práve vy?

"Zazrel som to, ale veľmi som tomu neveril." (smeje sa)

Komu ste po góle mávali na tribúnu?

"Celej rodine. Som tak šťastný, že som ma mohli vidieť na vlastné oči, ešte k tomu doma. Avšak nevedel som, kde sedia, len som to tipol. Ani tam podľa mňa nesedeli. Našiel som ich až na konci zápasu." (smeje sa)

Zostrih finálového zápasu Švajčiarsko - Česko.
Flashscore

Aký je pocit rozhodnúť finále?

"Aj štvrťfinále sme vyhrali na jeden gól. Mali sme tu neskutočný tím, neskutočnú partiu, čo chlapci dali dohromady. Prišiel som v priebehu turnaja, bol to pre mňa nový systém, tréner, ktorého som nepoznal. Trošku mi trvalo, kým som si na všetko zvykol. Veril som tomu systému ako všetci, podriadil som sa mu, nad gólmi som vôbec nepremýšľal..."

V akom zdravotnom stave ste sa vôbec vrátili z play-off NHL?

"Mám problémy s bedrami, uvidíme, ako to dopadne. Pred majstrovstvami mi bolo povedané, že budem musieť ísť určite na operáciu, avšak čo tu so mnou predviedol pán Kolář (fyzioterapeut)... Takto dobre som sa necítil osem mesiacov, patrí mu veľká vďaka! Neviem, čo má za magické ruky... A operácia? Pán Kolář hovorí, že už nehrozí, takže mu budem veriť." (smeje sa)

Pred sezónou ste vyhlásili, že chcete Stanley Cup alebo zlato z majstrovstiev sveta…

"Som rád, že sa vyšlo jedno z toho. Teraz si to poriadne užijem a oslávim to."

Švajčiarsko - Česko 0:2