MS v hokeji: Slafkovský s kurióznym bodovým zápisom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský s kurióznym bodovým zápisom, v historickej tabuľke je pred ním iba Nemec

Slafkovský má priemer bod na zápas, ale gól ešte nedal.
Slafkovský má priemer bod na zápas, ale gól ešte nedal.Profimedia
Slovenský útočník Juraj Slafkovský (20) odohral na scéne majstrovstiev sveta už 21. zápas. Keďže aj na tohtoročnom šampionáte stále nastupuje pod hlavičkou kategórie U20, tak sa dotiahol na druhé miesto v tejto historickej tabuľke.

Šikovný krídelník je súčasťou svojich tretích majstrovstiev sveta. Vyrovnal zápis bývalého švajčiarskeho útočníka Ferdinanda Cattiniho, tomu sa to podarilo ešte v tridsiatych rokoch minulého storočia. Samotný Juraj Slafkovský počas spomenutých 21 duelov strelil tri góly a pridal štrnásť asistencií.

Počet prihrávok je v tejto kategórii rekordný, dotiahol sa na Paula Kariyu (7+14), ale ten sa aj sedemkrát presadil a jeho 21 bodov je zas bodový rekord. Mladík hrajúci za Montreal je v počte bodov desiaty, rovnaký počet majú ďalši štyria hráči. Siedmy Sidney Crosby disponuje bilanciou 8+8, potreboval na to len deväť duelov.

Zostrih zápasu medzi Švédskom a Slovenskom.
Flashscore

Taký Eric Lindros (11+6) zas nastúpil iba osemkrát. Lídrom štatistiky v počte odohraných zápasov na MS v kategórii U20 je slovenský obranca Šimon Nemec, doposiaľ ich odohral 25 s bilanciou dvoch gólov a jedenástich asistencií. Zo Slovákov odohrali na MS pred dovŕšením 20. narodenín zhodne štrnásť zápasov Marián Hossa a Martin Fehérváry.

Počas aktuálnych majstrovstiev sveta má Juraj Slafkovský na konte sedem bodov za samé asistencie, takže sa stal najproduktívnejším hráčom turnaja, na ktorom ešte neskóroval. Vyslal pritom už 28 striel, čo je zároveň najvyšší počet zo všetkých hráčov, ktorí ešte nedali gól.

Zo slovenského mužstva sú produktívnejší iba Libor Hudáček (5+4) a Martin Pospíšil (3+4). Za Slafkovským potom nasledujú Šimon Nemec (1+5) a kapitán Tomáš Tatar (1+5).