Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci klopú na štvrťfinálové brány. Cítime energiu od fanúšikov, hovorí hrdina Hudáček

Hudáček má na turnaji skvelú formu.
Hudáček má na turnaji skvelú formu.Profimedia
Dva góly a jedna asistencia, taká je bilancia, ktorou sa môže po stretnutí s Francúzskom v ostravskej B-skupine pochváliť útočník Libor Hudáček (33). Slovenská reprezentácia môže postup do štvrťfinále potvrdiť už v nedeľu proti Lotyšsku (20:20).

Francúzsko – Slovensko 2:4 

Pavol Regenda nasmeroval tím za triumfom v zápase na konci prvej časti, keď dosiahol svoj prvý gól na turnaji. V druhej tretine zaznamenal dva góly Hudáček a mužstvo trénera Craiga Ramsayho odvtedy kontrolovalo hru. Sacha Treille síce znížil, ale v tretej Mário Grman potvrdil triumf. Francúzi sedem sekúnd pred koncom duelu už len upravili výsledok zásluhou Floriana Chakiachviliho.

"Cítime energiu od fanúšikov, snažíme sa to pretaviť do výkonov a zatiaľ sa nám to darí. Do polnoci oslávime a zajtra nás čaká najdôležitejší zápas," povedal po stretnutí Hudáček, ktorý je v tabuľke produktivity na delenom 2. mieste so Švajčiarom Nicom Hischierom.

Grman zaznamenal v stretnutí gól a asistenciu, pred zápasom mal však zdravotné problémy: "Máme radosť z troch bodov, nešlo to ľahko. Paliho gól nás nakopol. Teší ma víťazstvo a verím, že aj môj zdravotný stav bude lepší. Nevedel som, že som dal gól. Je to pre mňa špeciálny moment. Musíme ísť od zápasu k zápasu a hrať náš systém."

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Súper bol húževnatý a pre Slovákov rozhodne nešlo o prechádzku ružovou záhradou. "Francúzi na nás na začiatku vybehli, ale dali sme góly. Prekvapili nás napádaním, ale dali sme si s tým rady. Ak je na kvalita na našej strane, tak sa musíme viac tlačiť do bránky a nemôžeme hrať na góly do prázdnej bránky. Máme tri body a to je dôležité," prezradil útočník Miloš Kelemen.

V podobnom duchu pokračoval aj obranca Peter Čerešňák: "Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Víťazstvo je veľmi dôležité, to sme potrebovali. A aj dobrý výkon. My sme vedeli, že Francúzi sú korčuliarsky založený tím, podarilo sa nám ustáť ich tlak a potom sme dali góly."

Zostrih zápasu Francúzsko - Slovensko.
Flashscore

Oporou v bráne bol gólman Samuel Hlavaj, v dueli zaznamenal 92,59-percentnú úspešnosť. "Odohrali sme dobrý zápas. Druhá tretina rozhodla o výsledku. V tretej sme hrali to, čo chceme aj v ďalšom stretnutí. V tejto fáze turnaja je mi jedno koľko gólov dostanem, mňa najviac teší, že sme vyhrali," vyzdvihol kolektívny úspech.

Jazdu turnajom a sériu štyroch víťazstiev v rade si užíva aj kapitán výberu Tomáš Tatar: "Dobre korčuľovali a od začiatku nám to komplikovali. Hrali veľmi agresívne, bol to náročný zápas. Samo nás podržal, odskočili sme im a už sme to udržali," dodal pred kamerami TV JOJ.