Slovensko prehralo v prípravnom zápase proti Nemecku, rozhodla druhá tretina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko prehralo v prípravnom zápase proti Nemecku, rozhodla druhá tretina
Slováci ťahali proti Nemecku za kratší koniec.
Slováci ťahali proti Nemecku za kratší koniec.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti neuspeli vo svojom piatom prípravnom zápase pred MS. V piatkovom stretnutí v Žiline podľahli Nemecku 3:4. Zaznamenali tak tretiu prehru v príprave, keď predtým dvakrát nestačili na Čechov.

Zverenci Craiga Ramsayho viedli od 5. minúty, Samuel Kňažko skóroval v presilovej hre a dosiahol svoj premiérový reprezentačný gól. Nemci však vyrovnali ešte v prvej tretine, keď sa Dominik Kahun presadil po chybe brankára Samuela Hlavaja.

V druhej časti Nemci zvýšili po góloch Dominika Bokka a Daniela Fischbuch na 3:1. V 45. minúte Róbert Lantoši znížil z trestného strieľania na rozdiel jedného gólu. Kahun však o desať minút dostal hostí opäť do dvojgólového vedenia. Richard Pánik sa síce ešte presadil v hre bez brankára, no Nemci si už tesný náskok udržali.

Slováci nastúpia v odvete proti Nemcom v sobotu (14:30) v Trenčíne. V závere prípravy absolvujú ešte dve stretnutia proti Rakúsku. V Kapfenbergu budú hrať 4. mája a 6. mája privítajú Rakúšanov v Trenčíne. Po dueli na trenčianskom ľade oznámi realizačný tím záverečnú nomináciu na MS.

Slovensko - Nemecko 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Góly: 5. Kňažko (Tamáši, Kudrna), 45. Lantoši (z tr. strieľania), 59. Pánik (Lantoši, Gernát) - 17. Kahun, 30. Bokk, 33. Fischbuch (Schmölz, Kammerer), 55. Kahun (Bokk)

Nemci si vypracovali prvú šancu v zápase v tretej minúte, no Schmölz netrafil odkrytú časť bránky. Slováci krátko na to dostali možnosť hrať presilovú hru a po strele Kňažka viedli 1:0.

Noebels mohol okamžite vyrovnať, keď išiel sám na Hlavaja, ten však jeho pokus zneškodnil. Nemci dostali tiež možnosť hrať v početnej výhody, ale nevytvorili si šancu na gól. V 17. minúte však Kahun využil obrovskú chybu Hlavaja a vyrovnal na 1:1. Nemci sa na konci prvej tretiny takmer dostali aj do vedenia, Fischbuch trafil žŕdku.

Pánik mohol v úvode druhej časti dostať domácich opäť do náskoku, no brankár Franzreb vyrazil jeho strelu a udržal nerozhodný stav. V 27. minúte sa dostal Lunter po vhadzovaní sám pred nemeckého brankára, ale trafil len hornú konštrukciu.

Slováci sa nepresadili ani po akcii Hrivíka s Cehlárikom a na druhej strane po samostatnom úniku presne zakončil Bokk. O tri minúty neskôr už hostia viedli 3:1 - Fischbuch sa najlepšie zorientoval pred Hlavajom a skóroval strelou pomedzi nohy.

V tretej perióde mali najprv veľkú šancu Slováci, keď sa Holešinský dostal pred Franzreba, ale trafil len do betónov nemeckého gólmana. V 45. minúte sa dostal Lantoši do samostatného úniku, J. Müller ho fauloval a nasledovalo trestné strieľanie.

Dvadsaťsedemročný krídelník ho premenil a znížil na 2:3. Hostia však o desať minút opäť viedli o dva góly, keď Kahun zaznamenal svoj druhý presný zásah v stretnutí. Pánik sa síce ešte presadil v hre bez brankára, ale Slováci aj napriek veľkému tlaku už v zostávajúcich minútach nedokázali vyrovnať. Nemci triumfovali aj v doplnkových samostatných nájazdoch, keď sa presadil len Noebels.