Švédsko s ôsmimi posilami z NHL. Nechýba veterán Silfverberg či mladík Raymond

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Švédsko s ôsmimi posilami z NHL. Nechýba veterán Silfverberg či mladík Raymond
Švédsko poskladalo silný tím.
Švédsko poskladalo silný tím. Profimedia
Švédsko má v 25-člennej súpiske pre majstrovstvá sveta v Rige a Tampere osem hráčov z NHL vrátane obrancu Rasmusa Sandina z Washingtonu a útočníkov Jonatana Berggrena a Lucasa Raymonda z Detroitu, Jakoba Silfverberga z Anaheimu, Alexandra Nylandera z Pittsburghu a Fabiana Zetterlunda zo San Jose.

Ďalšou už skôr oznámenou akvizíciou zo zámoria bol obranca Patrik Németh z Arizony a najnovším prírastkom v kádri trénera Sama Hallama je útočník Carl Grundstrom z Los Angeles, ktoré vypadlo v prvom kole play-off NHL.

V zámorí pôsobí aj brankár Jesper Wallstedt, ktorý chytal na farme Minnesoty v Iowe v AHL, ale v NHL nedostal v tíme Wild šancu. Bude jedným z jedenástich hráčov na súpiske, ktorí absolvujú medzinárodný debut. Ďalšími sú brankár Jacob Johansson z Timry, obrancovia Németh, ktorý bude debutovať v reprezentácii, Sandin a Joel Persson z Växjö a útočníci Berggren, Raymond, Nylander, Zetterlund, André Petersson z HV 71 a 18-ročný Leo Carlsson z Örebra.

Carlsson, ktorý by mal v júnovom drafte NHL v Nashville útočiť na najvyššie pozície za kanadským favoritom Connorom Bedardom, bude na majstrovstvách sveta štartovať v ešte mladšom veku ako hviezdy Peter Forsberg, Nicklas Bäckström, bratia Henrik a Daniel Sedinovci či Oliver Ekman-Larsson. Zadák Rasmus Dahlin už v 17 rokoch odohral veľký turnaj, ale boli to olympijské hry 2018.

Program Švédska na MS
Program Švédska na MSFlashscore

Na majstrovstvách sveta sa prvýkrát predstavia aj brankár Lars Johansson z Frölundy, obrancovia Lukas Bengtsson z Växjö, Christian Folin z Frölundy a útočník Linus Johansson z Färjestadu, ktorí boli vlani na olympijských hrách v Pekingu.

Tréner Hallam má na súpiske aj troch majstrov sveta. Útočník Oscar Lindberg z Leksandu prispel k triumfom v roku 2013 doma v Štokholme a o štyri roky neskôr v Kolíne a Paríži. Dennis Everberg z Rögle bol pri úspechoch pred šiestimi rokmi a o rok neskôr v Kodani. Zlato z Dánska má aj ďalší útočník Jacob de la Rose z Fribourgu.

Nominácia Švédska na majstrovstvá sveta

Brankári: Jacob Johansson (Timra), Lars Johansson (Frölunda), Jesper Wallstedt (Iowa/AHL)

Obrancovia: Lukas Bengtsson, Joel Persson (obaja Växjö), Christian Folin (Frölunda), Anton Lindholm (Leksand), Jonathan Pudas (Skelleftea AIK), Henrik Tömmernes (Ženeva/Švajč.), Patrik Nemeth (Arizona/NHL), Rasmus Sandin (Washington/NHL)

Útočníci: (obaja Detroit/NHL), Jacob de la Rose, Marcus Sörensen (obaja Fribourg-Gottéron/Švajč.), Leo Carlsson (Örebro), Dennis Everberg (Rögle), Linus Johansson (Färjestad), Pär Lindholm (Skelleftea AIK), André Petersson (HV 71), Alexander Nylander (Pittsburgh/NHL), Carl Grundström (Los Angeles/NHL), Oscar Lindberg (Bern/Švajč.), Jakob Silfverberg (Anaheim/NHL), Fabian Zetterlund (San Jose/NHL)