Povinná jazda nebola jednoduchá. Slovensko zdolalo Poľsko, Hlavaj udržal čisté konto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Povinná jazda nebola jednoduchá. Slovensko zdolalo Poľsko, Hlavaj udržal čisté konto

Aktualizované
Slovensko zvládlo zápas proti Poľsku.
Slovensko zvládlo zápas proti Poľsku.TASR
Slovenskí hokejisti zvíťazili v stredajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Poľskom 4:0. Vo svojom štvrtom zápase na šampionáte si pripísali tretí triumf a v tabuľke majú osem bodov. Brankár Samuel Hlavaj (22) zaznamenal 20 úspešných zákrokov a dosiahol čisté konto.

Slovensko - Poľsko 4:0

V bránke bol znova Samuel Hlavaj, ktorý podal veľmi dobrý výkon proti USA. Defenzívne dvojice a ani útočné formácie sa nezmenili. Slovensko vstúpilo do stretnutia veľmi aktívne a po strele Kocha od modrej čiary sa najskôr Tatar nepresadil, ale Lukáš Cingel mal pred sebou iba prázdnu bránku - 1:0.

Ofenzívne obrátky mali zverenci trénera Ramsayho roztočené naplno. Tatar išiel sám na Fučíka, ten s námahou uspel. Z mierneho uhlu zakončoval Slafkovský, tiež do českého rodáka. Rovnako tak pálil aj Pospíšil voľný medzi kruhmi.

Slovensko zdolalo Poľsko.
Livesport CZ + SK

Na konci dvanástej minúty Nemec výborne videl, že pred bránkovisko korčuľuje Tomáš Tatar. Kapitán ideálne nastavil hokejku a zblízka napol sieť - 2:0. Po druhom zásahu mal ešte možnosť Slafkovský, osamotený zblízka nedostal puk za Fučíka, ale potom tempo mierne upadlo. Slovákom nevyšli ani dve presilovky.

Druhá tretina sa chvíľu rozbiehala, no následne prišli zaujímavé možnosti. Činiť sa musel aj Hlavaj po dorážke Walegu, betónom zasiahol. Na druhej strane nechýbalo veľa nahodeniu Čerešňáka, ktoré chcel tečovať Regenda. Tatar sa z krídla individuálne vybral sám, stroskotal na Fučíkovi.

Druhé dejstvo bolo nemastné-neslané, veľa sa toho nedialo. Až v závere prišlo prvé vylúčenie Slovenska, keď išiel na trestnú lavicu Regenda. Pasiut potom pomer síl vyrovnal, avšak Regenda sa zakrátko znova nechal zbytočne vylúčiť. V prostrednej časti hry gól nepadol.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zmeniť to chcel hneď na úvod tretej periódy Fraszko, osamotený mieril do Hlavaja. Ten sa lapačkou zaskvel tiež pri strele švihom od Pasiuta. Deväť minút pred koncom sa zranil pri zákroku Fučík, nahradiť ho musel Zabolotnij. Toho mohol prekonať Grman, opečiatkoval žrď.

Tretí gól predsa len prišiel v závere zápasu. Po strele Slafkovského sa puk odrazil v bránkovisku a Peter Cehlárik ho dotlačil za čiaru - 3:0. Hneď na to padol aj štvrtý presný zásah. Po strele od modrej čiary bol osamotený Lukáš Cingel a zblízka skóroval - 4:0.