Vymýšľal som somariny. Môžeme zlepšiť veľa vecí, hlási Slafkovský po strete s USA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vymýšľal som somariny. Môžeme zlepšiť veľa vecí, hlási Slafkovský po strete s USA

Slafkovský bol jedným z dvoch slovenských strelcov.
Slafkovský bol jedným z dvoch slovenských strelcov.TASR
Slovenských hokejistov po prehre v generálke na MS s USA mrzela hlavne záverečná tretina, v ktorej inkasovali tri góly a už nedokázali konkurovať hviezdami nabitému tímu zo zámoria. Hlavný tréner Craig Ramsay (73) i niektorí hráči, ktorí sa pripojili k tímu pred duelom, hovorili aj o únave a veria, že do prvého štartu v Ostrave stihnú doladiť detaily a zlepšiť najmä hru v koncovke. Slovákov čaká prvý zápas na šampionáte už v piatok o 16:20 SEČ proti Nemecku.

Ramsayho zverenci hrali s Američanmi v podstate celé dve tretiny vyrovnaný duel a do druhej prestávky išli s tesným mankom 2:3. V treťom dejstve však už dominovali zámorskí hráči a v jeho druhej časti strelili ďalšie tri góly, posledný do prázdnej bránky. 

"Som rád, že nás preveril taký kvalitný súper. Pred zápasom pribudlo do nášho mužstva viacero hráčov a niektorí pôsobili unavene. Náš výkon v prvých dvoch tretinách sa mi páčil, v tretej bol cítiť úbytok síl. Som hrdý na všetkých, ktorí sa zapojili do záverečnej prípravy. Teraz sa začína tá najdôležitejšia práca," povedal po zápase Ramsay.

Slovensko - USA 2:6

O góly Slovákov sa postarali Slafkovský a Cehlárik, ktorí nastúpili v elitnom útoku spolu s centrom Hrivíkom. Práve táto formácia robila súperom najväčšie problémy. "Hralo sa mi s nimi dobre, ako vždy. Sú to skvelí hráči. Stále je tam veľa vecí, ktoré by sme mohli vylepšiť. Aj z mojej strany, stratil som veľa pukov a vymýšľal som somariny," priznal po zápase Slafkovský, ktorý zožal vo vypredanej aréne Ondreja Nepelu najväčší aplauz, a to niekoľkokrát.

Diváci ocenili aj jeho krásny gól, ktorým v závere prvej tretiny znížil na 1:2. "Išiel som na stred, spravil som kľučku a vystrelil som na bližšiu žŕdku. Hrivo stál pred bránkou, medzi nami bol ešte jeden hráč, takže brankár toho veľa nevidel. Konečne som vystrelil a padlo to tam," opísal.

Pre 20-ročného krídelníka to bol prvý súboj od konca základnej časti v NHL s Montrealom. "Cítil som sa v pohode, očakával som, že to bude horšie. Atmosféra bola výborná a verím, že slovenskí fanúšikovia prídu aj do Ostravy, aby boli našim šiestym hráčom," dúfal Košičan.

Slafkovský prekvapil gólmana Lyona.
Slafkovský prekvapil gólmana Lyona.TASR

Slováci mali miestami problémy, keď nestíhali prestriedať tak rýchlo ako ich súperi a potom sa dostávali pod veľký tlak, ktorý im následne uberal sily. "Myslím si, že to bol 40 minút celkom vyrovnaný hokej, ale mohli sme tam vidieť aj úseky, keď sme zostali zaseknutí v našom obrannom pásme," priznal kapitán Tomáš Tatar.

"Na druhej strane aj oni boli prekvapení, ako sme proti nim nastúpili. Bola to perfektná generálka, rýchlosť a schopnosti, ktoré tí hráči majú, sú top na svete. Vyskúšať si to a byť pod tlakom celý zápas, to bol super test pred majstrovstvami. Máme šancu ísť na turnaj a hrať od začiatku dobre," dodal.