MS v hokeji: Zmena na českej súpiske, na finále je pripravený obranca Ščotka. Zranený Krejčík chce hrať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zmena na českej súpiske, na finále je pripravený obranca Ščotka. Zranený Krejčík chce hrať

Aktualizované
Ščotka bol dopísaný na českú súpisku.
Ščotka bol dopísaný na českú súpisku.Profimedia
Obranca Jan Ščotka (28) bol zaradený na súpisku českej hokejovej reprezentácie pred nedeľňajším finále majstrovstiev sveta proti Švajčiarsku, nahradil tak chorého Jakuba Fleka (31). Iný bek Čechov, Jakub Krejčík (32), by mohol byť k dispozícii napriek zraneniu zo sobotňajšieho semifinále. Je v starostlivosti lekárov a chce nastúpiť, avšak o jeho štarte sa rozhodne v priebehu dňa.

Švajčiarsko - Česko (20:20)

"Vzhľadom k tomu, Jakub Flek nemôže pre chorobu pokračovať na turnaji, sa behom dopoludnia začal proces jeho nahradenia iným hráčom. Lekárska komisia MS všetko potvrdila v zrýchlenom režime a vďaka tomu sme mohli na českú súpisku dopísať obrancu Jana Ščotku, ktorý môže nastúpiť na finále proti Švajčiarsku," uviedol manažér českej reprezentácie Milan Hnilička.

"Kuba utrpel počas zápasu zranenie tváre a de facto odvtedy je v starostlivosti lekárov. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať, pretože tu hrá úlohu každá minúta. Lekári sa oňho starajú, Kuba chce hrať, ale zdravie je priorita, to je vždy na prvom mieste. Je tu ešte určitý priestor na vyčkávanie na to, ako sa všetko vyvinie. Uvidíme, aký bude jeho stav pred zápasom a či bude môcť nastúpiť. Podľa toho sa zariadime," uviedol asistent trénera Jiří Kalous.

Predpokladaná zostava Česka: Dostál - Gudas, Krejčík, D. Špaček, Kempný, Kundrátek, Hájek - Pastrňák, Zacha, Palát - Nečas, Kämpf, D. Kubalík - O. Kaše, L. Sedlák, Červenka - M. Stránský, Tomášek, O. Beránek - D. Voženílek.

Preview finále.
Flashscore