MS v hokeji: Pre Švajčiarov je finále špeciálne bez ohľadu na súpera, vraví Fiala a vyzdvihol Genoniho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pre Švajčiarov je finále špeciálne bez ohľadu na súpera, vraví Fiala a vyzdvihol Genoniho

Fiala si v semifinále proti Kanade pripísal gól a asistenciu.
Fiala si v semifinále proti Kanade pripísal gól a asistenciu. Profimedia
Švajčiarsky hokejista Kevin Fiala (27) považuje postup do finále majstrovstiev sveta za výnimočnú vec a netrápi ho, že v nedeľu v Prahe bude hrať o zlato proti reprezentácii hostiteľskej krajiny, odkiaľ pochádzajú jeho rodičia. Podľa jeho slov pripomínalo víťazné semifinále proti Kanade, v ktorom strelil gól a premenil nájazd, jazdu na horskej dráhe.

Švajčiari budú bojovať o svoje premiérové zlato zo svetového šampionátu, ich najlepším výsledkom boli doteraz tri striebra.

"Môžeme byť na seba hrdí, ideme ďalej. V nedeľu to bude opäť úplne iný zápas. To, že sme vo finále, je pre nás špeciálne bez ohľadu na to, proti komu nastúpime," vyhlásil útočník Los Angeles po výhre 3:2 po samostatných nájazdoch.

Proti Čechom hral už v skupinovej fáze. Vtedy to bol jeho prvý duel na turnaji, ktorý mal pôvodne vynechať. Vďaka skoršiemu narodeniu dcéry však nakoniec nastúpil a rovnako ako v sobotu proti Kanade dal Čechom gól v presilovke a premenil nájazd, čím prispel k triumfu. Švajčiari viedli proti Kanaďanom po prvej tretine 2:0, ale obhajcovia titulu v závere vyrovnali.

Zostrih zápasu Kanada - Švajčiarsko.
Flashscore

"Bol to veľmi dobrý zápas. Pripomínalo to horskú dráhu, bolo to veľmi emotívne. Som hrdý na to, ako sme v závere zareagovali. Na konci boli na koni oni, ale poradili sme si s tým a k ničomu sme ich nepustili," uviedol Fiala.

"V predĺžení sme sa vrátili späť a náš brankár Leo (Leonardo Genoni) bol od začiatku do konca neuveriteľný, čo predvádza počas celého turnaja," dodal druhý najproduktívnejší hráč šampionátu s 13 bodmi.

Štatistiky Fialu proti Kanade.
Štatistiky Fialu proti Kanade.Flashscore

Kanada - Švajčiarsko 2:3 sn