MS v hokeji: Česká strata pred finále. Rutta do zápasu o zlato nenaskočí, bol suspendovaný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česká strata pred finále. Rutta do zápasu o zlato nenaskočí, bol suspendovaný

Rutta bol suspendovaný za úder lakťom.
Rutta bol suspendovaný za úder lakťom.Profimedia
Česká hokejová reprezentácia bude musieť odohrať nedeľňajšie finále majstrovstiev sveta proti Švajčiarsku bez obrancu Jana Ruttu (33), ktorý dostal dodatočný trest za faul na Švéda Isaca Lundeströma (24) v semifinálovom vystúpení. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) oznámila rozhodnutie disciplinárnej komisie na svojej internetovej stránke.

Švédsko - Česko 3:7

Rutta v 35. minúte nedovolene atakoval švédskeho útočníka. Lakťom udrel Lundeströma do hlavy. Lotyšský rozhodca Andris Ansons a Kristian Vikman z Fínska českého beka nediskvalifikovali, disciplinárna komisia však žiadala dodatočný trest. Obranca San Jose totiž "bezohľadne" ohrozil súpera. Lundeström navyše nemal puk v moci.

"Pozrel som sa na to, ale z televíznych záberov alebo z toho, čo sme mali na videu, to nebolo celkom vidieť. Viem, že sa tam niečo stalo, ale vôbec netuším," komentoval zákrok Ruttu tréner Radim Rulík.

Rovnako ako vo štvrťfinále proti USA hrali jeho zverenci iba jednu presilovku. Švédi mali štyri. "Dúfam, že to nebude aj vo finále. Že si to rozhodcovia takisto vyhodnotia. Myslím si, že niektoré vylúčenia boli veľmi prísne. Pozeral som si to po druhej tretine," nadviazal Rulík, ktorému sa opäť nepáčilo vylúčenie Ruttu za podrazenie v 39. minúte.

"Určite nesúhlasím s vylúčením Honzu Ruttu, ale stáva sa to," a neodvážil sa špekulovať, či rozhodcovia nemohli kompenzovať. "Neviem, to je skôr otázka na nich. Na to neviem odpovedať," dodal.

"Rozhodcovia to tiež nemajú ľahké, ale bol by som rád, keby prijali koncept, že je to finále a tam, kde si nie sú stopercentne istí, nepískajú," doplnil Rulík.

Tréner Radim Rulík bude mať na nedeľňajšie finále k dispozícii iba šesť obrancov. Zdravotné problémy mal aj Jakub Krejčík, ktorého zasiahol puk do tváre a po zápase absolvoval vyšetrenie v nemocnici. Obranca Sparty však duel proti Švédsku, ktorý český tím vyhral 7:3, dohral po základnom ošetrení.

Švajčiarsko - Česko (20:20)