MS v hokeji: Švajčiari nedovolili Kanade zamieriť za obhajobou. Vo finále vyzvú Čechov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švajčiari nedovolili Kanade zamieriť za obhajobou. Vo finále vyzvú Čechov + VIDEO

Aktualizované
Švajčiarski hokejisti vyradili v semifinále Kanadu.
Švajčiarski hokejisti vyradili v semifinále Kanadu.Profimedia
Vo finále majstrovstiev sveta 2024 sa v nedeľu o 20:20 stretnú hokejisti Česka a Švajčiarska. Helvéti zdolali v sobotnom druhom semifinále obhajcu titulu z Kanady 3:2 po nájazdoch.

Kanada - Švajčiarsko 2:3 po sn

V prvej tretine Švajčiari prestrieľali súpera. Na bránku Kanady smerovalo 17 striel, na opačnú len 8. Gólových šancí však bolo málo a Helvéti napokon udreli v presilovkách. V 16. minúte najprv parádne zamieril Fiala, o dve minúty neskôr v ďalšej početnej výhode tečoval Josiho strelu Niederreiter. Kanada niekoľkokrát zahrozila z brejkov, najväčšiu príležitosť mal v oslabení tesne pred prvým inkasovaným gólom Tanev.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

V druhej dvadsaťminútovke sa zámorskí hráči dostávali viac do ofenzívy a postupne sa súperovi vyrovnali aj v počte striel. Ich prvú veľkú šancu mal v 25. minúte po úniku Mercer, ale brankár Genoni svoj tím zachránil. Kanada sa napokon dočkala až v 35. minúte, keď sa chvíľu po skončení presilovej hry presadil Tanev. Šance potom mali aj Švajčiari, ale brankár Binnington predviedol niekoľko dobrých zákrokov.

Ďalšiu veľkú šancu mali Kanaďania na začiatku tretej tretiny. Genoni najskôr zlikvidoval šancu Hagela, keď sa útočník obtočil okolo jeho bránky a zneškodnil aj následnú dorážku Tavaresa. Na opačnej strane mal príležitosť Niederreiter a po ňom aj Fiala, ale výborný blok predviedol obranca Parayko.

Zostrih zápasu.
Flashscore

Potom prebrali taktovku opäť Kanaďania, tlačili sa pred bránku, boli aktívnejší, Švajčiarom postupne ubúdali sily. Prevahu využili dve minúty pred koncom tretieho dejstva, keď sa v presilovej hre presadil Tavares a poslal duel do predĺženia.

V ňom hrali Švajčiari presilovku, ale paradoxne v nej takmer inkasovali po úniku Cozensa. Šance potom mali aj Josi a v závere opäť Cozens, ale napokon sa rozhodlo až v nájazdoch. V nich sa presadili iba Bedard, Fiala a Andrighetto.