Fenešovci otvorili Turnaj piatich krajín vysokou prehrou s Českom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fenešovci otvorili Turnaj piatich krajín vysokou prehrou s Českom
Tréner Ivan Feneš so svojimi zverencami podľahol českým hokejistom.
Tréner Ivan Feneš so svojimi zverencami podľahol českým hokejistom.Profimedia
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov začali domáci Turnaj piatich krajín v Poprade prehrou. V stredajšom prvom zo štyroch zápasov na podujatí podľahli českým rovesníkom vysoko 2:7. Oba góly Slovenska zaznamenal útočník Lukáš Klečka (19).

Česko – Slovensko 7:2

Mužstvu Ivana Feneša vyšiel úvod a Klečka už po 21 sekundách zakončením spomedzi kruhov prekonal Hambálka. Krídelník prvej formácie v polovici prvej časti upravil na 2:0, keď sa presadil strelou od modrej čiary. Česi znížili ešte pred prestávkou po zakončení Samsona. V úvode druhej tretiny vyrovnal Adámek a v 33. minúte otočil výsledok Petr, ktorý obišiel bránku Slovenska a zasunul puk k bližšej žrdi za Fürstena.

Gólový sumár prípravného súboja.
Gólový sumár prípravného súboja.Flashscore

V tretej tretine mali slovenskí mladíci niekoľko šancí na vyrovnanie, ale zlyhali v zakončení. Na druhej strane nezaváhal Kalužík - 4:2. Česi ešte v závere upravili výsledok troma presnými zásahmi v priebehu 63 sekúnd. Druhý gól v stretnutí pridal Kalužík, krátko na to sa presadil Šimek a Kalužík potom skompletizoval hetrik.

Slovákov čakajú na kvalitne obsadenom turnaji ešte tri zápasy. Už vo štvrtok od 17:00 nastúpia proti Fínsku. Po piatkovom dni voľna si v sobotu zmerajú sily so Švajčiarskom (16:00) a v záverečnom stretnutí ich čakajú Švédi (14:30).