Slovensko zdolalo Nemecko, rozhodol skvelý päťgólový záver stretnutia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko zdolalo Nemecko, rozhodol skvelý päťgólový záver stretnutia
Slováci vyhrali prvý z dvojice prípravných stretnutí proti Nemecku.
Slováci vyhrali prvý z dvojice prípravných stretnutí proti Nemecku.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti zdolali v stredajšom prípravnom stretnutí dvojzápasu vo Zvolene výber Nemecka 5:2.

Slovensko - Nemecko 5:2

Slováci strelili všetky góly v tretej tretine, v ktorej dokázali otočiť nepriaznivý stav z 0:2. Autorom víťazného presného zásahu bol popradský útočník Andrej Kukuča. Mužstvo Craiga Ramsayho odohrá vo Zvolene ďalší duel proti Nemcom vo štvrtok (18:00).

Oba tímy sa vopred dohodli, že do svojich výberov nominujú hráčov do 25 rokov. To sa v úvode duelu odzrkadlilo aj v nervozite na oboch stranách. Prvý gól videl zaplnený štadión pod Pustým hradom až v 39. minúte, keď sa ujali vedenia Nemci.

Hostia v 45. minúte odskočili na rozdiel dvoch gólov a nádeje Slovákov na víťazstvo sa zmenšili. Slovenský výber však zjednodušil hru a Patrik Hrehorčák naštartoval gólostroj Slovákov. Následne sa premiérovo v národom drese presadili Adam Lukošik aj Andrej Kukuča a triumf spečatili Matej Kašlík a Jozef Baláž.

Na úvodnej päťminútovka sa zreteľne podpísal fakt, že oba tímy sa skladali z hráčov do 25 rokov, pričom veľa z nich sa predstavilo na medzinárodnej úrovni premiérovo. Prvú gólovú príležitosť mali v 6. minúte Slováci, no Faško-Rudáš nedokázal zdvihnúť puk nad lapačku Ancicku. Vzápätí na opačnej strane pomohla Glosárovi žŕdka po strele Leondhardta. V 14. minúte sa odrazil puk Kašlíkovi po zaváhaní nemeckého obrancu, no zvolenský útočník nedokázal skákajúci puk trafiť ideálne.

Na začiatku prostrednej časti hry mali Slováci k dispozícii prvú presilovku. V jej druhej časti mohol otvoriť skóre Myklucha, ale Ancicka rýchlo vykopol pravý betón a zneškodnil dorážku jedného zo štvorice debutantov v drese Slovenska. Ancicka sa blysol aj v 30. minúte, keď sa druhýkrát ocitol v minisúboji s Faškom-Rudášom. Slovenský útočník opäť skúsil strelu na lapačku, no nemecký brankár podržal Nemcov.

Zahanbiť sa nenechal ani jeho náprotivok Glosár, ten v 37. minúte čelil strele Wirtza, ktorému včas zmenšil strelecký uhol. Slováci si dokázali vypracovať v 38. minúte tlak v útočnom pásme a dvakrát boli blízko ku gólu. Najskôr švihom nastrelil žrď Okuliar a už o pár sekúnd neskôr mieril do opačnej tyčky Tamáši. Najmä pri druhom pokuse sa už radoval zvolenský štadión, ako aj hráči, čo Nemci využili na rýchly brejk a otvárací gól z hokejky Nijenhuisa - 0:1.

Po piatich minútach tretieho dejstva si až príliš veril za vlastnou bránkou Okuliar, ktorý si to namieril cez bránkovisko a stratil puk. Napádajúci Brunnhuber našiel od zadného mantinelu medzi kruhmi Nijenhuisa, ktorý zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Slovákom nevychádzala kombinačná hra a potrebovali sa presadiť jednoduchosťou. Už 48 sekúnd po inkasovanom druhom góle nahodil puk od modrej čiary Hrehorčák, ktorý prekvapil Ancicku - 1:2.

Slováci ťažili zo zjednodušenej hry aj v 50. minúte, keď Ivanovu prudkú strelu dokázal tečovať Lukošik, pre ktorého to bol prvý gól za národný tím. Slovenský výber využil momentum na otočku a v 54. minúte zaznamenal premiérový presný zásah v najcennejšom drese Kukuča. Skvelú dvadsaťminútovku zavŕšil gólom do prázdnej bránky Kašlík a už o päť sekúnd dal Baláž na konečných 5:2.