Nevyšlo to ani proti domácim. Osemnástka vyslala na Fínov iba osem striel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nevyšlo to ani proti domácim. Osemnástka vyslala na Fínov iba osem striel

Na archívnej snímke Pobežal proti Fínom.
Na archívnej snímke Pobežal proti Fínom.Profimedia
Slovenskí hokejisti prehrali aj vo svojom treťom zápase na MS do 18 rokov vo Fínsku. V nedeľňajšom stretnutí A-skupiny podľahli domácemu tímu 0:4, všetky góly padli už v prvej tretine. Mužstvo Martina Dendisa predtým podľahlo americkým rovesníkom vysoko 0:9 a Lotyšsku 3:5.

Slovensko – Fínsko 0:4

Domáci hokejisti išli do zápasu ako veľkí favoriti a svoju úlohu do bodky splnili. Prvý gól strelili v 7. minúte, keď po 18 sekundách potrestali vylúčenie Tomíka. Na 2:0 zvýšil už o 43 sekúnd neskôr Ruohonen a Slováci inkasovali do prvej prestávky ešte dvakrát. V 18. minúte využil ďalšiu presilovku Pikkarainen a na 4:0 zvýšil Saarelainen.

Prevaha bola jasne na strane Fínov.
Prevaha bola jasne na strane Fínov.Flashscore

V úvode druhého dejstva poslal Ruohonen nešetrne na mantinel Kupca a toho museli odniesť z ľadu na nosidlách. Slováci si zahrali päťminútovú presilovku, no viac šancí v nej mali domáci hráči. V ďalších minútach pokračoval fínsky tlak, ale zverenci trénera Dendisa zlepšili hru v defenzíve a ďalší gól nedostali. V ofenzíve im to však vôbec nešlo a Fíni ich po dvoch tretinách prestrieľali vysoko 27:8.

Pohľad do tabuľky pred posledným súbojom.
Pohľad do tabuľky pred posledným súbojom.Flashscore

Obraz hry sa nezmenil ani v tretej tretine. Fíni tlačili, vypracovali si množstvo veľkých príležitostí, ale gól už nestrelili aj vďaka dobrému výkonu brankára Haronika. V neúplnej tabuľke A-skupiny patrí mladým Slovákom posledné piate miesto bez zisku bodu so skóre 3:18. Posledný duel v skupine odohrajú v utorok proti Nórom (13:00). Prvé štyri tímy postúpia do štvrťfinále, posledný si zahrá o udržanie.