Slováci otvorili MS do 18 rokov prehrou, od favorizovaných Američanov dostali deväť gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci otvorili MS do 18 rokov prehrou, od favorizovaných Američanov dostali deväť gólov
Slovensko favorita nedokázalo prekvapiť.
Slovensko favorita nedokázalo prekvapiť.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v úvodnom zápase na MS do 18 rokov vo fínskom Espoo proti favorizovaným hráčom USA. Obhajcovia titulu mali duel od úvodu pod kontrolou a v každej tretine strelili po tri góly. Slováci nastúpia na ďalší zápas A-skupiny v piatok o 13:00 proti Lotyšsku.

USA - Slovensko 9:0

USA za výhrou potiahol hetrikom Cole Eiserman a štyri body zaznamenal James Hagens. Všetkých deväť gólov inkasoval brankár Alan Lenďák, na ktorého smerovalo dokopy 36 striel, z toho 27 chytil.

Slováci chceli Američanom vzdorovať, no inkasovali už v 3. minúte, keď Hutson spoza obrancu Zubeka prestrelil gólmana Lenďáka - 1:0. Zámorský tím bol ofenzívne aktívnejší, viackrát si vytvoril tlak a v 11. minúte dal druhý gól. Po prihrávke Hagensa z otočky sa v presilovke zblízka presadil Eiserman.

Hokejisti Slovenska mali problém zachytávať ofenzívne akcie súpera a Hagens pridal v závere prvej časti tretí gól, keď si efektne poradil s obrancom Kálmanom. Ani v druhej tretine sa obraz hry príliš nezmenil, sebaistí Američania sa snažili o ďalšie zásahy.

Slováci sa síce vyhli zbytočným vylúčeniam, po dvoch periódach mali iba dva menšie tresty, no aj v prostrednej časti trikrát inkasovali. V 22. minúte zakombinovali Hagens so Stigom, ktorý zvýšil na 4:0. Whipple pridal v 35. minúte piaty gól Američanov a Hagens po kombinácii zvýšil na 6:0.

Zverenci trénera Dendisa sa miestami dostali do protiútokov a viackrát boli blízko k svojmu prvému zásahu, no vo finálnej fáze im chýbala ľahkosť. Káder USA sa presadil trikrát aj v tretej 20-minútovke, Eiserman v 59. minúte uzavrel na konečných 9:0. Za najlepšieho hráča slovenského tímu vyhlásili útočníka Tomáša Pobežala.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalší program a výsledky:

Česko - Švajčiarsko 3:0

Lotyšsko - Fínsko 1:3

Švédsko - Kanada 3:6