Fantastický vstup do MSJ. Slováci strelili Česku poltucet gólov a tešia sa z výhry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastický vstup do MSJ. Slováci strelili Česku poltucet gólov a tešia sa z výhry

Aktualizované
Slovensko si úvodný zápas predstavovalo presne takto.
Slovensko si úvodný zápas predstavovalo presne takto.Profimedia
Slovenskí hokejisti do 20 rokov vstúpili úspešne do juniorského svetového šampionátu. Vo svojom úvodnom zápase v B-skupine zdolali vo švédskom Göteborgu rovesníkov z Česka 6:2.

Slovensko - Česko 6:2

Vstup do stretnutia mali zverenci trénera Ivana Feneša veľmi zlý, pretože po minúte a jednej sekunde prišla krásna kombinácia súpera a Dominik Rymon zblízka nedal šancu Gajanovi - 0:1. Úvodné minúty však boli pomerne opatrné, ani jeden tím nevedel vyprodukovať strelecké pokusy, ktorých bolo minimum. Zvýšiť vedenie Česka mohol Kulich, lenže zoči-voči brankárovi prestrelil.

Postupom času Česi ovládli priebeh stretnutia a Slováci sa s veľkými problémam dostávali vôbec von z obranného pásma. Hneď na začiatku druhej časti sa sám pred Hrabalom ocitol útočník Servác Petrovský, ale trafil pravý betón. Práve center prvej formácie korunoval zlepšený výkon v presilovke krásnou strelou z kruhu nad rameno gólmana - 1:1.

Hra sa vyrovnala, väčšie šance mali slovenskí hráči. Honzek tečoval puk po strieľanej prihrávke tesne nad a pri strele Mišiaka spomedzi kruhov rozhodovali centimetre. Osemdesiatpäť sekúnd pred koncom prostrednej tretiny napriahol Peter Repčík a keďže Hrabal na strelu nevidel ideálne, tak mu kus čiernej gumy prepadol za čiaru - 2:1.

Slovenskí hráč zachytili aj úvod tretej tretiny, keďže po strele Mešára puk vypadol Hrabalovi a v bránkovisku ho za čiaru dotlačil Samuel Honzek - 3:1. Ešte krajšie to bolo zakrátko, keďže pri snahe v oslabení nazbierať cenné sekundy vystrelil Boris Žabka a trafil krásne do rohu - 4:1. V 46. minúte bol Petrovský už dvojgólový, po krásnej individuálnej akcii ho pred prázdnou časťou bránky našiel znova Mešár - 5:1.

Repčík však nepremenil trestné strieľanie a českí hokejisti znížili. Gajan pri strele zblízka vytiahol skvelý zákrok, no na dorážku Matyáša Šapovaliva už nemal nárok - 5:2. Štvorgólový rozdiel si Slováci vrátili naspäť prakticky okamžite. Maxim Štrbák doplnil útok z druhej vlny, aby mohol dvíhať ruky nad hlavu - 6:2.

Slovensko zdolalo Česko na MSJ prvý raz od šampionátu 2015 a do turnaja vstúpilo výborne. V ďalšom zápase sa zverenci Ivana Feneša predstavia v stredu 27. decembra tiež o 12:00 proti Švajčiarsku. V základnej skupine ich potom ešte čakajú Nóri (29. decembra o 12:00) a Američania (31. decembra o 12:00).